Nieuwe ‘Gast van de burgemeester’

De burgemeester krijgt een naamgenoot aan zijn zijde. De 18-jarige Manon Heijmans uit Weert werd dinsdag in het stadhuis voorgesteld als de nieuwe ‘Gast van de burgemeester’.

De ‘Gast van de burgemeester’ is een jongere die in Weert woont en het leuk vindt om met de burgemeester op te trekken, in dit geval dus Manon. Burgemeester Jos Heijmans is enthousiast dat dit initiatief: “Ik vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij het besturen van onze mooie stad. Door samen op te trekken bekijk je de wereld eens met een andere bril. Heel leerzaam, voor beide partijen.”

Manon volgt Eefje Stribos op. Eefje was vorig jaar de elfde gast van de burgemeester. Het gaat om een benoeming van een jaar, daarna neemt een volgende jongere de rol van gast over. Zowel de burgemeester als de jongere leren in die tijd veel van elkaar. Antwoorden op vragen zoals: “Hoe denken jongeren over veiligheid?” en “Welke moeilijke keuzes moet een gemeentebestuur soms maken”, zorgen ervoor dat men wederzijds anders naar elkaar leert kijken. Het project gast van de burgemeester vormt voor jongeren een unieke kans om van dichtbij een kijkje te nemen in de wereld van bestuur en politiek.