Ondergrondse containers op slot

De Reinigingsdienst Weert gaat in samenwerking met de gemeente Weert alle ondergrondse restafvalcontainers afsluiten. Veel van die containers waren tot nu toe voor iedereen toegankelijk. Vanaf 1 februari kunnen alleen bewoners van hoogbouw met een pasje deze containers gebruiken.

Hiermee wil men oneigenlijk gebruik van de containers zoveel mogelijk beperken. De bewoners worden dan niet zo snel met een volle container geconfronteerd.

Op alle containers worden nieuwe paslezers geplaatst. In deze nieuwe paslezers zit een sensor ingebouwd die controleert hoe vol de container is. Door deze ‘slimme’ controle kan de Reinigingsdienst Weert op een efficiënte manier de containers leegmaken (geen volle containers meer). Ook kan zo het aantal ritten van de vrachtwagen worden verminderd. Als het goed is, draagt dit er ook aan bij dat er minder afval rondom de containers wordt achtergelaten.

De bewoners van hoogbouw die al gebruik maken van een pasje voor ondergrondse afvalinzameling kunnen dit blijven gebruiken. Moch je het onverhoopt kwijt zijn of geen pasje hebben ontvangen, dan kun je dit aanvragen bij de gemeente Weert, telefoonnummer 14 0495 of (0495) 575 000. Je kan het pasje ook digitaal aanvragen via www.weert.nl/afval. Binnen drie tot vijf werkdagen ontvangt je dan jouw pasje. Dit geldt alleen voor die bewoners die gebruik moeten maken van de ondergrondse afvalcontainers.