De Reinigingsdienst Weert gaat in samenwerking met de gemeente Weert alle ondergrondse restafvalcontainers afsluiten. Veel van die containers waren tot nu toe voor iedereen toegankelijk. Vanaf 1 februari kunnen alleen bewoners van hoogbouw met een pasje deze containers gebruiken.

Hiermee wil men oneigenlijk gebruik van de containers zoveel mogelijk beperken. De bewoners worden dan niet zo snel met een volle container geconfronteerd.

Op alle containers worden nieuwe paslezers geplaatst. In deze nieuwe paslezers zit een sensor ingebouwd die controleert hoe vol de container is. Door deze ‘slimme’ controle kan de Reinigingsdienst Weert op een efficiënte manier de containers leegmaken (geen volle containers meer). Ook kan zo het aantal ritten van de vrachtwagen worden verminderd. Als het goed is, draagt dit er ook aan bij dat er minder afval rondom de containers wordt achtergelaten.

De bewoners van hoogbouw die al gebruik maken van een pasje voor ondergrondse afvalinzameling kunnen dit blijven gebruiken. Moch je het onverhoopt kwijt zijn of geen pasje hebben ontvangen, dan kun je dit aanvragen bij de gemeente Weert, telefoonnummer 14 0495 of (0495) 575 000. Je kan het pasje ook digitaal aanvragen via www.weert.nl/afval. Binnen drie tot vijf werkdagen ontvangt je dan jouw pasje. Dit geldt alleen voor die bewoners die gebruik moeten maken van de ondergrondse afvalcontainers.

4 REACTIES

  1. De mensen uit Nederweert hebben hun eigen ondergrondse afvalcontainers of afvalbak die ze aan straat kunnen zetten.
    Voor rest afval kunnen ook de mensen uit Nederweert gewoon naar de milieustraat aan de Gr. Hornelaan in Weert.

    Als de gemeente Weert denkt dat vreemde mensen nu geen afval meer bij de ondergrondse containers neer zetten, dan kan ik ze uit de droom helpen.
    Als de containers niet meer open gaan, zullen de bergen afval bij deze containers juist meer worden. Anders kon men het afval nog in de container proppen tot hij vol was en werd er pas afval naast gezet als de container vol was, maar nu gooien ze het gewoon direct naast de containers, als ze geen pasje hebben. Zelfs makkelijker voor deze mensen, gelijk neergooien ipv in de containers duwen.
    Zoals al gezegd, met het afsluiten van de ondergrondse afvalcontainers, zullen de afvalbergen naast en bij de containers alleen maar meer worden.

  2. Handhaven dat is niet het sterkste punt van de gemeente Weert, dus waarschijnlijk gaat het een nog grotere puinhoop worden rondom die containers.

Comments are closed.