De Zaal in Stramproy

Het Oranje Fonds verrast Stichting Gemeenschapscentrum Stramproy met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Stramproy.

In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden – in dit geval de inwoners van Stramproy – langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Stramproy zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. Van het geld van het Oranje Fonds gaan ze een beamer met extra hoge lichtopbrengst en een beamerscherm met diverse projectie-opties aanschaffen. Dit betekent een verbetering van het algemeen gebruik van onze accommodatie voor de gehele dorpsgemeenschap in Stramproy.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund wordt door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De uitreiking van de cadeaucheque door het Oranje Fonds zal plaatsvinden op woensdag 17 februari om 11.30 uur in De Zaal aan de Mariastraat.