Pleister op de WdG-app

Het is weer mogelijk om het nieuws te lezen via de WdG-app voor iOS en Android. Er is een tijdelijke noodoplossing ontwikkeld.

Na de omschakeling naar de nieuwe website bleek dat de techniek van website te nieuw was voor de app. Het ernstige gevolg was dat de app niet meer beschikbaar was. Er ontketende een heuse volksopstand via de digitale snelweg. Nu weten we wel dat duizenden mensen met WdG wakker worden en naar bed gaan. Dat heeft ons in elk geval slapeloze nachten bezorgd.

De ontwikkelaars hebben de app weer aan de praat gekregen. Althans in zoverre dat je het tekstuele nieuws en een foto kan checken. Dus de app voor iOS en Android werkt in zeer beperkte vorm. Het is een kleine pleister op de grote wond, maar intussen wordt er tijd geïnvesteerd in een fatsoenlijke update.

De huidige app is (al) van 2013 en nodig toe aan een dikke update. Die gaat er komen in elk geval. Maar goed werk heeft tijd nodig en als het zover is zullen we het van de daken schreeuwen. Voorlopig is het even behelpen met de beperkte functionaliteit.

De status van de ontwikkeling is te volgen via de zwarte knop ‘App-status: in ontwikkeling’ op de voorpagina van Weertdegekste.nl.

Wij willen bij deze ook PM-IT en Inovamedia bedanken voor hun geweldige technische ondersteuning. Deze Weerter bedrijven hebben veel tijd geïnvesteerd, en gaan dat nog doen om WdG via web en app te optimaliseren.