De politie heeft gisteren met een aantal zaken te maken gekregen waarbij ze bij een aantal gevallen de hulp van de burgers vragen.

Zo werd er gisteren omstreeks 23.00 uur ingebroken op de Debijelaan (Boshoverbeek) in Weert. De daders waren via de achterzijde naar binnen gekomen. De politie zoekt getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze inbraak.


Afgelopen nacht hebben agenten een busje gecontroleerd op de Houtsnip in de wijk Graswinkel. In het busje zaten meerdere passagiers en de politie vermoedt dat het gaat om een ‘zwarte taxi’. De politie heeft een onderzoek ingesteld en waarschuwt dat de boetes erg hoog kunnen zijn.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stuurt op basis van binnengekomen signalen en bevindingen brieven aan vermoedelijke snorders, waarin zij gewezen worden op de gevolgen als illegale activiteiten worden voortgezet. Als blijkt dat de snorder al eerder is gewaarschuwd via een voorlichtingsbrief, hij een recidivist of op heterdaad betrapt is, dan heeft dat stevige consequenties.

De ILT maakt tegen de snorder proces-verbaal op en een Last onder Dwangsom (LOD). Dat betekent dat bij herhaling een boete volgt van €10.000 per keer, met een maximum van €40.000,–. Bovenop de reguliere boete van 4300 euro. Daarnaast riskeert de snorder een strafblad.


De politie zoekt de ouders van de jongeren die vannacht op de Twijnderstraat een struikje in de fik wilde steken. “Doe vooral dingen waar je ouders trots op zullen zijn”, aldus de wijkagent van Weert-Zuid via twitter. De politie wil heel graag weten wie deze jongeren zijn en vraagt getuigen om meer informatie. “De naam ‘Luc’ werd in de nabijheid gehoord”, aldus de wijkagent.

Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

7 REACTIES

 1. OK, het mag niet, maar zijn we niet helemaal losgeslagen in dit land metbepaalde boetes? Samen 14300 euro. En als ie niet kan betalen, wat ik niet uitsluit kan ie het gevang in. Als ik zie hoe mishandeling, poging tot moord en dergelijje besteaft worden, dan is sit toch buiten proportie.

 2. Nee, als je goed leest gaat er een heel traject aan vooraf voordat hij/zij die boete eventueel krijgt. En dan de hoogte die is 100% terecht hij/zij pleegt een economisch delict.

 3. Er zijn er zo veel die illegaal werk verrichten.:
  poetsvrouwen.tuinmannen,schilders,tegelzetters, timmermannen, automonteurs, kapsters,computerreparrateurs,glazenwassers, en noem maar op en ze beuren allemaal
  “Black Money” net als de zwarte taxi..!!

 4. Als er in Weert geen witte taxi bestaat, bestaat ook een zwarte taxi niet. Alleen een vervoermiddel dat tegen vergoeding iemand naar de plaats van bestemming brengt.

 5. Ja natuurlijk is dat strafbaar. In Weert zijn nog amper taxi’s omdat er:
  A) Nog amper stappers zijn.
  B) Er veel te lang niets gedaan is aan snorders zwarte taxi’s hier door zijn diverse bedrijven gestopt met straattaxi’s of ze zijn failliet gegaan.

  Daar komt bij dat een reguliere taxi door wetgeving zoveel kosten moet maken om überhaupt te mogen rijden en dus niet aantrekkelijk is om op de gok ergens te gaan staan in de hoop dat je klanten krijgt.

 6. Dat is belastingonderduiking, je pakt werk af van de normale taxi en als taxi chauffeur moet je een opleiding en een special rijbewijs voor hebben.

Comments are closed.