Politie vangt inbrekende ‘Sinterklaas’

Video – Woensdag 6 januari j.l. kreeg de politie van Cranendonck een inbraakmelding bij een bedrijf in Budel-Schoot. Volgens de melder zouden de inbrekers zog actief zij en hun fietsen hebben achtergelaten.

Eenmaal ter plaatse zien agenten inderdaad twee fietsen bij het hek staan waar de melder over sprak. De agenten springen vervolgens uit hun voertuig om achter de verdachten aan te rennen. Een persoon kruipt door een gat in het hek en zet het op een rennen. De inbreker heeft tijdens zijn vlucht een breekijzer vast.

Een verdachte wordt bij het hek aangehouden en blijkt niet op z’n mond te zijn gevallen. De inbreker reageert “rustig maar jongen”. Wanneer de agent vraagt wie hij is, antwoord de verdachte met “Sinterklaas” (2m43s). Zijn hulpsinterklaas wist te ontkomen.

De politie heeft de actie vastgelegd met een bodycam en afgelopen week gepubliceerd via Facebook en Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=KKyj7SDevsA