Houd rekening met lokale gladheid

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om tot en met de maandagochtendspits rekening te houden met lokale gladheid. Veel inwoners uit de regio Weert gaan morgenvroeg naar verwachting de snelweg A2 op voor hun werk. Rijkswaterstaat adviseert hen extra voorzichtig te zijn.

Rijkswaterstaat heeft vanwege de winterse weersomstandigheden de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om de Nederlandse snelwegen goed berijdbaar te houden. Op dit moment zijn de strooiacties afgerond en de snelwegen goed begaanbaar, maar zodra einde van de zondagmiddag de temperaturen weer dalen, ontstaat er opnieuw kans op gladheid.

Het front met winterse neerslag dat de afgelopen dagen over ons land trok is voorbij. Vanavond en vannacht dalen de temperaturen in het hele land weer tot onder het vriespunt. Hierdoor ontstaat er opnieuw kans op gladheid, door het opvriezen van natte weggedeelten. Waar nodig gaan de strooiploegen van Rijkswaterstaat opnieuw de weg op.

Advies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers nog tot en met de maandagochtendspits goed voorbereid op weg te gaan en rekening te houden met lokale gladheid. Weggebruikers doen er goed aan de actuele weer- en verkeersinformatie te volgen en de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen, bijvoorbeeld door afstand te houden en de snelheid te matigen.