Verhuizing straalbedrijf Cuijpers

Foto’s – Vanmiddag werd in het bijzijn van o.a. de Provincie Limburg, Gemeente Weert, Gemeente Cranendonck een feestelijk en officieel moment gemaakt van een kavelruil binnen de gemeente Weert. Straalbedrijf Cuijpers heeft getekend voor een kavelruil. De zullen landgoed de Advocaat verruilen voor het terrein van de ‘slapende’ betonfabriek VBI gelegen aan de Lozerweg.

Al twintig jaar wordt in het Kempen~Broek getracht Straalbedrijf Cuijpers te verplaatsen naar een toekomstbestendige bedrijfslocatie. Daardoor blijft het bedrijf voor Weert behouden en ontstaat ruimte voor natuur en waterbuffering. Dankzij goede samenwerking tussen het bedrijf Cuijpers, rentmeester van Soest BV, ARK Natuurontwikkeling, de Provincie Limburg en de gemeente Weert was het nu zover: het straalbedrijf verhuist naar een nabijgelegen industrieterrein. De verplaatsing maakt de weg vrij voor verdere ontwikkeling van natuur- en recreatiegebied GrensPark Kempen~Broek.

De verschillende aanwezige partijen waren blij met de ruil en wethouder van Eersel noemde het ‘een kers op de taart’. ARK Natuurontwikkeling heeft de laatste jaren met een heel team en een aantal belanghebbende partijen zich ingezet om te kijken naar de mogelijkheden om het bedrijf te verplaatsen. Het straalbedrijf heeft de laatste jaren meerdere mogelijkheden overwogen en ook elders opties gekregen om zich te vestigen, maar heeft er toch voor gekozen om als familiebedrijf in Weert te blijven. Dit werd beloond met een applaus van de aanwezige genodigden en geïnteresseerden. Ook enkele ondernemers uit de buurt werden uitgenodigd en zij waren zeer blij dat er eindelijk een invulling kwam aan het terrein van de voormalige betonfabriek.