Theepottenmuseum reikt prijs uit

De wisselexpositie die vanaf 1 april 2015 in het theepottenmuseum werd gehouden bestond uit kunstwerken die iets met thee te maken hadden. Diverse kunstenaars hebben zich uitgeleefd op het onderwerp thee of theepot.

De bezoekers van het theepottenmuseum konden tot 31 december 2015 hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. De kunstenaar die de meeste stemmen kreeg zou beloond worden door Saskia en Frits Lavell met een dinerbon. Het was tot op de allerlaatste dag spannend, maar uiteindelijk heeft mevrouw Gerritsen uit Bergen met haar geborduurde schilderij van een theepot de eerste plaats veroverd. Zij ontving dan ook de prijs van de ontwerpwedstrijd.

De kunstwerken blijven nog tot 1 april 2016 in het theepottenmuseum te zien. Het museum is geopend vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Of op afspraak voor groepen.

In de afgelopen weken hebben Frits en Saskia Lavell ook hard gewerkt in het museum om de nieuwe aanwinsten beter ten toon te kunnen stellen. Er is weer een ruimte bijgekomen om de in totaal bijna 1900 theepotten aan het publiek te kunnen laten zien.

Het theepottenmuseum zal te zien in het TV-programma Landinwaarts op vrijdag 5 februari om 19.20 op NPO 2.

http://theepottenmuseum.nl/