Beklimming Mont Ventoux

Op donderdag 11 februari a.s. om 20.00 uur organiseert het Toon Hermans Huis Weert een informatieavond voor belangstellenden om een team te vormen dat in september 2016 de Mont Ventoux gaat beklimmen. Met een speciale uitnodiging aan de jongeren.

Voor de vierde maal biedt het Toon Hermans Huis Weert de gelegenheid om samen met andere fietsers en wandelaars en onder deskundige begeleiding een half jaar te trainen voor een grote uitdaging: het bereiken van de top van de Mont Ventoux! Een uitdaging die synoniem staat voor de strijd tegen kanker.

Kanker komt inmiddels bij 1:3 personen voor. Een ziekte die de kwetsbaarheid van het leven laat zien en letterlijk en figuurlijk grote littekens achter kan laten. Gelukkig kunnen we ons met zijn allen inzetten om deze wonden te verzachten, en kunnen we laten zien dat je ondanks de ziekte kanker tot prachtige prestaties in staat bent! Tevens is het een uitdaging waarbij geld ingezameld wordt ten bate van de stichting Mont Ventoux Groot Verzet tegen Kanker. Deze Stichting steunt het Toon Hermans Huis Weert en via het KWF onderzoek naar de genezing van kanker.

Of je nu zelf ziek bent (geweest) en nog herstellende, of je nu iemand hebt verloren aan de ziekte of iemand in je omgeving hebt die de ziekte heeft of heeft gehad, of gewoon omdat je het KWF en het Toon Hermans Huis een warm hart toedraagt; Iedereen, die het een keer wil ervaren hoe geweldig het is om de top van deze gigantische berg te halen kan mee en is van harte welkom. Samen met anderen op weg naar de top! De begeleiding van het traject bestaat uit gezamenlijke fiets- en wandeltrainingen, trainingscircuits onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeute en informatiebijeenkomsten over de berg, kleding, voeding en de organisatie van het verblijf in Frankrijk.

De trainingen starten in maart en de beklimming vindt plaats op 1 en 2 september 2016. Voor diegenen die nog geen fiets(ervaring) hebben, heeft het Toon Hermans Huis 8 racefietsen die in bruikleen kunnen worden gegeven. Tevens is de trainingsopbouw dusdanig dat er ook tijd en ruimte is voor het technische aspect van het fietsen op een racefiets.

Dit jaar speciaal voor jongeren
Dit jaar wil het Toon Hermans Huis Weert extra trainingsmogelijkheden bieden voor jongeren van het voortgezet onderwijs. De beklimming valt dit jaar immers nog tijdens de schoolvakanties. Dus een unieke kans! Jongeren worden dan ook extra uitgenodigd om deze uitdaging aan te gaan!

Meld je aan
Heb je interesse of wil je nadere informatie, meld je aan voor de informatiebijeenkomst in het Toon Hermans Huis Weert op donderdag 11 februari a.s. om 20.00 uur (adres: Graaf Jacobstraat 1, Weert) en stuur een mail naar [email protected] .

X