De Weerter gemeenteraad heeft op 16 december enkele besluiten genomen over het betaald parkeren in het centrum van de stad. Door het verlof rond de feestdagen kon dit niet allemaal voor 1 januari worden ingevoerd. De gemeente is daarbij namelijk ook van anderen afhankelijk.

Inmiddels is alles geregeld. Zo is bijvoorbeeld parkeren op straat op donderdagavond nu gratis, zijn de parkeertarieven in zone 1 en 2 gelijk getrokken en is de naam van de Stadhuisgarage aan de Beekstraat veranderd in Parkeergarage De Munt.

Betaaltijden aangepast
Er gelden nieuwe betaaltijden voor parkeren op straat: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Dit betekent dat u op donderdagavond niet meer hoeft te betalen, maar dat op zaterdag wel een uur langer betaald parkeren geldt. Deze betaaltijden gelden niet voor de parkeergarages met een slagboom. Daar dient voor parkeren 24 uur per dag te worden betaald.

Invalidenparkeren gratis
Op invalidenparkeerplaatsen is parkeren vanaf nu gratis, maar natuurlijk alleen met een invalidenparkeerkaart. Daar mag je maximaal 3 uur staan, waarbij je de parkeerschijf moet gebruiken.

Parkeertijd verlengd
Op o.a. de Begijnensteeg, Collegeplein (beneden), Hegstraat en Korenmarkt gold tot nu toe een maximale parkeertijd van 1 uur. Die is nu verlengd naar 2 uur.

Beperking parkeertijd
Op de singelring en de Maaspoort kon je voorheen de hele dag parkeren. Daar geldt nu ook een maximale parkeertijd van 2 uur.

Parkeertarieven
Het parkeertarief voor zone 1 (binnenstad) en zone 2 (gebied rond centrum) is vanaf nu gelijk getrokken. Daar betaal je nu altijd € 1,30 per uur.

Nieuwe naam
De parkeergarage onder het voormalige stadhuis aan de Beekstraat heette tot nu toe Stadhuisgarage. Omdat Weert nu een ander stadhuis heeft en dit verwarrend werkt, heeft die garage een andere naam gekregen. Dat is Parkeergarage De Munt. Die ligt tegenover de ingang van de Muntpassage.

In het voorjaar worden bij de in- en uitgang van deze garage slagbomen geplaatst. Dan gelden daar dezelfde regels als in de andere parkeergarages met een slagboom.

9 REACTIES

 1. Ik (stads-)parkeer tot tevredenheid met mijn Weerterlandpas. De vraag blijf waarom er maar een (zeer) beperkt aantal inlogapparaten geplaatst zijn terwijl de onlangs vernieuwde betaalkasten ook van internet voorzien zijn waardoor de uitbreiding met Stadsparkeren erg voor de hand ligt. Nog eens over nadenken Gemeente!

 2. De Gemeente gaat gewoon door met het kooppubliek de stad uit te jagen.
  Leve de leegstand!!
  Waarom niet 2 uur gratis parkeren!! En stoppen met die hele shit.

 3. Wat is dat nu weer voor een flapdrol-reactie?
  Ik begrijp dat je hier een lans breekt voor gratis parkeren. In Kerkrade, Sittard en Venray werkt het niet. Geen extra bezoekers. Waarom blijven trekken aan een dood paard en niet nadenken over andere manieren om de stad te helpen?

 4. Flapdrol reactie? Ik persoonlijk vond een voorstel voor de 1e 2 uren gratis zo slecht nog niet. En wat elders niet werkt wil niet zeggen dat het hier ook niet werkt. Kwestie van uitproberen toch? En als je het over een dood paard hebt, de koopstad Weert is een dood paard, vermoord door de toenmalige gemeenteraad die dwars voor het funshoppen idee ging liggen om de middenstand te beschermen. Dat was dus een visieloze beslissing. Maar daar heb jij natuurlijk niets mee te maken gehad toen Meneer Goubet. Vooral blijven doorgaan met trekken!

 5. Sorry Harie, ben het met Jeroen eens.
  Koopstad Weert ? Weert is geen koopstad, maar een woonstad. Wonen in het groen. Wat dat betreft loopt Weert juist voorop in de nieuwe werkelijkheid, veel internetaankopen dus minder fysieke winkels nodig. Het is prima wonen in Weert, voor de dagelijkse dingen zijn er voldoende koopmogelijkheden. Inzetten op wonen dus !

 6. Ben het idd eens met Jeroen en ook met jouw aanvulling Joost. Ik woon op 150 m bij het centrum vandaan, maar ik heb niet echt het gevoel dat ik daar moet wezen om inkopen te doen( behalve de dagelijkse boodschappen).
  Daarnaast vind ik dat de gemeente een aantal goede oplossingen voor de parkeertarieven heeft aangedragen. Maar de meeste mensen zien het gewoon te zwart-wit. In dat opzicht is het ook nooit goed en willen ze het liefste voor een dubbeltje op de eerste rang zitten…

 7. Het is dat mijn klompen op zijn anders zouden ze weer breken,@ joost bosseve.
  Jij beweert dat Weert juist voorop loopt in de nieuwe werkelijkheid door een bepaald beleid naar minder winkels en dat bewust zo heeft gepland. Alle leegstand klakkeloos
  ombouwt naar woningen, niets onderbouwt met kostenanalye, vraag en aanbod, interesse van pandeigenaren. Geweldig , twee letters wijzigen en dan ga je van koopstad naar woonstad. Een oplossing die bij jou past,simpel!

Comments are closed.