Veranderingen parkeren in centrum

De Weerter gemeenteraad heeft op 16 december enkele besluiten genomen over het betaald parkeren in het centrum van de stad. Door het verlof rond de feestdagen kon dit niet allemaal voor 1 januari worden ingevoerd. De gemeente is daarbij namelijk ook van anderen afhankelijk.

Inmiddels is alles geregeld. Zo is bijvoorbeeld parkeren op straat op donderdagavond nu gratis, zijn de parkeertarieven in zone 1 en 2 gelijk getrokken en is de naam van de Stadhuisgarage aan de Beekstraat veranderd in Parkeergarage De Munt.

Betaaltijden aangepast
Er gelden nieuwe betaaltijden voor parkeren op straat: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Dit betekent dat u op donderdagavond niet meer hoeft te betalen, maar dat op zaterdag wel een uur langer betaald parkeren geldt. Deze betaaltijden gelden niet voor de parkeergarages met een slagboom. Daar dient voor parkeren 24 uur per dag te worden betaald.

Invalidenparkeren gratis
Op invalidenparkeerplaatsen is parkeren vanaf nu gratis, maar natuurlijk alleen met een invalidenparkeerkaart. Daar mag je maximaal 3 uur staan, waarbij je de parkeerschijf moet gebruiken.

Parkeertijd verlengd
Op o.a. de Begijnensteeg, Collegeplein (beneden), Hegstraat en Korenmarkt gold tot nu toe een maximale parkeertijd van 1 uur. Die is nu verlengd naar 2 uur.

Beperking parkeertijd
Op de singelring en de Maaspoort kon je voorheen de hele dag parkeren. Daar geldt nu ook een maximale parkeertijd van 2 uur.

Parkeertarieven
Het parkeertarief voor zone 1 (binnenstad) en zone 2 (gebied rond centrum) is vanaf nu gelijk getrokken. Daar betaal je nu altijd € 1,30 per uur.

Nieuwe naam
De parkeergarage onder het voormalige stadhuis aan de Beekstraat heette tot nu toe Stadhuisgarage. Omdat Weert nu een ander stadhuis heeft en dit verwarrend werkt, heeft die garage een andere naam gekregen. Dat is Parkeergarage De Munt. Die ligt tegenover de ingang van de Muntpassage.

In het voorjaar worden bij de in- en uitgang van deze garage slagbomen geplaatst. Dan gelden daar dezelfde regels als in de andere parkeergarages met een slagboom.