Vier jaar geleden werden omwille van de verkeersveiligheid twee flitspalen langs de Maaseikerweg (N292) tussen Weert en Stramproy geplaatst. Aanleiding hiertoe gaven de vele verkeersongevallen die in het verleden hebben plaatsgevonden op het nogal bochtige 80 km/uur-traject. Sinds de komst van de flitspalen is er een duidelijke afname te zien in het aantal verkeersongevallen.

De flitspaal bij het kruispunt met de Tungeler Dorpsstraat-Tuurkesweg zal blijven staan. Het kruispunt maakt deel uit van een school-thuisroute waar dagelijks de nodige fietsers de weg moeten oversteken.

De flitspaal bij de Tungelroysebeek zal verplaatst worden naar de Frans Strouxstraat, binnen de bebouwde kom van Stramproy. Aanleiding voor die verplaatsing vormen de vele klachten en meldingen over te hard rijdend verkeer binnen de bebouwde kom van het Weerter kerkdorp, hetgeen verkeersgevaarlijke situaties zou opleveren. Naar aanleiding hiervan heeft de Provincie een onderzoek ingesteld en hieruit bleek dat ook na de wegreconstructie de snelheidslimiet nog met regelmaat wordt overschreden.

De flitspaal op de Frans Strouxstraat heeft tot doel de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. In week 2 van 2016 starten de installatiewerkzaamheden en daarna zal de flitspaal op korte termijn worden verplaatst.

4 REACTIES

  1. Het meeste geld wordt uit de zakken geklopt, van mensen die zich normaal aan de snelheid houden, maar er effe niet aan denken,dat je er maar 50 mag.
    Dus mensen die 54,55,56,57 en 58 km rijden zijn bij bosjes het haasje…!
    Deze vormen niet het gevaar, maar leveren wel het meeste geld op…

  2. Dit is een prima actie! tenminste, als deze nabij de rotonde geplaatst wordt…
    Hier vliegen ze overheen als gekken.

  3. Hendrik een grens is een grens, klaor! Wat mij betreft blijft deze paal staan en zetten ze er binnen de bebouwde kom nog een flitspaal bij. Ook goed voor de vele Belgen die tussen Weert en Rooj de hele weg 70 rijden en dit binnen de bebouwde kom blijven doen.

  4. Flitspalen omwille van de verkeersveiligheid zouden met rood witte striping zichtbaar moeten zijn dan hebben ze effect , nu zijn het gecamoufleerde geldin-machines….de zeer zichtbare flitspalen mogen WEL een hogere boete opleveren naar mijn idee….

Comments are closed.