Vorst Jan geeft het stokje door

Vorst Jan van de Rogstaekers

Op vastelaovendj dinsdag 9 februari 2016 zullen de Rogstaekers tijdens ’t Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj haar nieuwe Vorst bekend gaan maken. Uiteraard zal dit met het nodige spektakel gebeuren.

Vorst Jan zal, nadat hij tijdens het volgende vastelaovendj seizoen 2016-2017, zijn afscheidstournee heeft voltooid, op vastelaovendj dinsdag 2017 zijn muts met veren afzetten. Daarna zal de nieuwe Vorst al zijn taken overnemen. Vorst Jan, die op dit moment zijn jubileum viert en daarmee al 11 jaar aan het roer staat van de Stadsvastelaovendjvereiniging, koppelt er dus nog een 12e (afscheid) jaar aan vast. Tijdens dat jaar er zal er door v.v. de Rogstaekers op passende wijze afscheid worden genomen, waarna de nieuwe Vorst dus vanaf het seizoen 2017-2018 aan de slag kan.

‘t Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj start op dinsdag 9 februari om 14.00 uur en rondom de bekendmaking van de nieuwe Vorst is er een veelbelovend programma met een 6-tal Zaate hermeniekes, maar ook met artiesten zoals Marleen Rutten, Bjorn van Berkel, Toeter Thijs, Ronald & Carien, Hoondervél, Ed & Frans, Mark & Wilhelmien en nog vele andere artiesten. De Markt in Weert is de plaats van handeling.

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl.