Foto’s – De dierenambulance is maandag rond 16.00 uur in actie moeten komen voor een gewonde eend.

Voorbijgangers hadden gezien dat een eend onder het bloed zat en de dierenambulance gewaarschuwd. De vrijwilligers van de dierenambulance kwamen ter plaatse en waagden diverse pogingen om de eend te vangen. De vang-actie trok veel bekijks en de omstanders. Sommige omstanders hielpen mee met een vangnet of door met brood het de gewonde eend te lokken. De eend liet zich echter niet zomaar vangen. Ook de brandweer werd uiteindelijk ingeschakeld.

Net voordat de SIV van de brandweer arriveerde klom de rode eend op de kant en wisten medewerkers van het houtbedrijf Scheijmans het dier te vangen. De eend is vervolgens met de dierenambulance naar een dierenarts gebracht. Men vermoed dat de eend is gebeten door een hond.

Update: De eend in naar Someren gebracht voor herstel:
https://www.facebook.com/vogelasiel.someren/posts/763994067063918