Archiefoto WdG

Afgelopen week zijn op diverse adressen in Weert auto’s gestolen waaronder op de Nassaulaan en de Tinnegietersweg. Ook is er bij diverse auto’s ingebroken waarna er airbags en ingebouwde navigatiesysteem zijn ontvreemd. Voornamelijk auto’s van het merk BMW, Audi en Volkswagen zijn doelwit. De politie vreest voor meer diefstallen en inbraken en vraagt de burgers om extra alert te zijn.

Autodiefstallen worden meestal gepleegd door professionele criminele bendes. Ze nemen de afslag A2 bij Weert en gaan vervolgens op verkenning uit. Een verkenningsteam rijdt dan door de wijk om auto’s te spotten. Vervolgens komt een ander team die de diefstal uitvoert. Daarna rijden ze zo snel mogelijk weer weg richting de snelweg en zijn ze met de noorderzon verdwenen. Hierbij een enkele tips om het hen wat moeilijker te maken.

Simpele maatregelen
Op elke hoek van de straat een politie-agent zetten is onmogelijk. Daarom vraagt de politie aan de burgers om extra alert te zijn en om simpele maatregelen te treffen. Zet bijvoorbeeld de mooie en duurste auto niet als laatste op de oprit indien je in bezit bent van meerdere auto’s. Ook hebben veel Weertenaren een garage die enkel gebruikt wordt als opslag, maar niet om de auto te stallen. Maak het de dieven niet te makkelijk als je simpele oplossingen voorhanden hebt.

Carlock jammer
Dieven maken tevens gebruik van een zogeheten carlock jammer. Deze wordt in de omgeving geplaatst, waarmee de inbrekers het signaal van de centrale deurvergrendeling onderbreken en vervolgens geluidloos deuren van auto’s kunnen openen. Zonder problemen wordt daarna de buit eruit gehaald. De eigenaar van het voertuig heeft het nakijken. Want wegens het ontbreken van inbraaksporen keren verzekeraars de schade niet uit.

Controleer jouw auto
Met een carlock jammer is het mogelijk om onder andere telefoonsignalen en signalen van autosleutels onderbreken. Dergelijke apparatuur is dan ook verboden. Het vervelende is, dat niet aan te tonen valt of de eigenaars hun deuren vergaten af te sluiten of dat het verdwijnen van hun spullen het gevolg is van een inbraak met een carlock jammer. Wees er dus alert op dat als u uw auto op afstand afsluit deze ook daadwerkelijk op slot staat.

Extra ogen en oren
Wees extra alert en sluit je aan bij een buurt Whatsappgroep zoals die van Weert-Zuid. Breng verdachte situaties onder de aandacht via de Whatsappgroep en voorkom ellende. Aanmelden kan via: https://www.facebook.com/buurtpreventiekeent/?fref=ts, [email protected] of stuur een whatsappbericht naar 06-17386635 (o.v.v volledige naam, volledige adresgegevens, e-mailadres en gsm-nummer). Ook de andere wijken in Weert zijn bezig met, of hebben, een Whatsappgroep. De wijkraad coordineert meestal de Whatsappgroepen. Vraag hen om meer informatie.

11 REACTIES

 1. Een veel voorkomende methode voor deze diefstallen is het aanmaken van een nieuwe autosleutel over de OBD poort https://www.youtube.com/watch?v=HuLKormzWE4. De dieven hebben dan dus een sleutel voor je auto en komen weer bij dezelfde auto’s terug. De politie kan wel meer doen dan ze hier doen voorkomen. Gezien het steeds om dezelfde adressen, dezelfde auto’s en dezelfde apparatuur gaat (airbags, sportstuur, navigatie etc.) kunnen ze simpelweg een gps tracker inbouwen en de dieven volgen naar hun opslagplaats, maar waarschijnlijk zijn ze te druk met verkeersboetes uitdelen aan ‘normale’ burgers….

 2. De Gemeenteraad van de wijk waar ik woon stuurt me van het kastje naar de muur als het gaat om deelname aan een Whatsapp-groep omdat ze het gewoon niet weten. Hier moet de Politie en de Gemeente op hele korte termijn eindelijk eens ingrijpen en zelf even het initiatief nemen (door alle wijkagenten bijvoorbeeld)! Als die app-groepen eenmaal lopen dan kan het inderdaad voortgezet worden door de wijkraden. Dit zou veel criminelen afschrikken omdat alles met iedereen in verbinding staat, 24 uur per dag MAAK ER GEBRUIK VAN EN WACHT NIET AF!

 3. Begrip voor je probleem. Maar je spreekt hier de gemeenteraad aan terwijl je denk ik iets anders bedoeld. Er is een Whatsapp-groep in Weert-Zuid waar je je bij aan kunt sluiten. Doe dat inderdaad vooral!

 4. Er zijn meer wijken in Weert die het willen opstarten of reeds hebben vandaar mijn vraag in welke wijk woon je. Het probleem is dat de gemeenteraad en de raadsleden vaak niet weten wat er speelt in hun eigen Gemeente.

  Leuken:
  http://www.wijkraad-leuken.nl/aanmeldenbuurtpreventie/
  Molenakker:
  http://www.actueel-nieuws-weert.nl/algemeen/whatsapp-borden-in-de-wijk-molenakker/ [email protected]
  Boshoven:
  http://www.wijkraadboshoven.nl/html/whatsapp.html
  Weert Zuid:
  https://www.facebook.com/buurtpreventiekeent/

 5. We kunnen wel praten over whats app groepen, maar het lijkt me verwonderlijk als criminele bendes overdag hun slag proberen te slaan. Dit zal voornamelijk gebeuren in de late uurtjes. En midden in de nacht zullen er weinig mensen op zijn om verdachte situaties te lokaliseren.
  Ik mag elke nacht er om 5.00 uit, maar ik heb, eerlijk gezegd, wel wat anders te doen dan naar buiten te turen of er iemand aan het inbreken is. Ja, natuurlijk, als ik het zie zal ik er ook op anticiperen. Maar dan moet je net het geluk hebben dat je het opmerkt.
  Ik denk dat we nu teveel verwachten van de ‘ gewone’ burger, maar dat we juist meer mogen verwachten van diegene die dit in hun takenpakket hebben. Onder andere de politie.
  Ik heb er geen antwoord voor klaar, maar misschien kunnen we samen tot een passende oplossing komen.

 6. Het misverstand is juist dat de meeste inbraken s’nachts plaats zouden vinden het merendeel van de inbraken vind juist overdag plaats dit omdat dan de meeste mensen naar hun werk zijn.

 7. En de meeste mensen gaan met de auto naar werk, omdat ze daarna snel nog een boodschap kunnen doen of de kinderen moeten ophalen. Dus hoe verklaar je dat dan?

 8. Het gaat volgens mij om begrijpend lezen. Als het artikel over auto inbraken gaat en ik refereer in mijn antwoord over ‘ inbraken’, dan neem ik aan dat mensen snappen dat het gaat over het daadwerkelijk inbreken in auto’s…

Comments are closed.