Wethouders ontvangen schilderij

Foto’s – Tijdens de presentatie avond van de Stadsagenda Weert 2016, afgelopen 27 november in Zaal Don Bosco, werden er verschillende schilderijen geveild. Een aantal van deze schilderijen zijn gemaakt door de kunstenaars van PSW.

Ieder jaar schitteren deze kunstwerken op de cover van de Stadsagenda Weert in Beweging en zijn altijd gebaseerd op een onderwerp uit Weert. Alle schilderijen zijn vanaf de kerstmis tot aan de avond van de veiling te bewonderen in Taverne de Oude Munt. Dit jaar waren er twee schilderijen die in het bijzonder de aandacht trokken van wethouder Geert Gabriels, die het doek, gemaakt door Petra Verrijt, van zichzelf afgebeeld met bezige bijen gekocht heeft en wethouder Paul Sterk, die erg gecharmeerd was van het doek “Burgemeesters Voetbalteam”, gemaakt door Ingrid Wertz.

Petra heeft het doek vanuit twee oogpunten geschilderd: “Aan de ene kant vind ik wethouder Geert Gabriels een bezige bij en aan de andere kant is het leuk dat zijn man imker is, daarom heb ik hem met bijen erbij geschilderd”, aldus Petra. Ingrid vult hierbij aan: “Ik wist dat de burgemeester in een echt Nederlands Burgemeesters Voetbalteam speelt en dat heb ik geschilderd!”.

Beide schilderijen werden op maandag 18 januari in het stadhuis door beide kunstenaars zelf overhandigd aan de wethouders. Voor de kunstenaars was dit een mooie kroon op hun werk en is hier weer een mooie en bijzondere interactie tot stand gekomen. Initiatiefneemster Cindy Denessen heeft de kunstenaars zelf opgehaald en naar het stadhuis gebracht. Onder het genot van een lekker kopje koffie, een rondleiding door het stadhuis en een leuk praatje met de wethouders genoten Petra en Ingrid ten volle uit en was dit voor hen een hele speciale dag.