De gemeente Weert zette begin deze maand extra toezichthouders in om de parkeeroverlast en het foutparkeren in de omgeving van het Stationsplein te verminderen.

Tijdens de commissievergadering Ruimte die woensdag plaatsvond stelde Conny Beenders van DUS Weert vragen over de resultaten van deze handhavingsactie.

Er werd geantwoord dat er 3 dagen extra was gecontroleerd op het Stationsplein. Op de eerste dag werden 6 processen verbaal uitgeschreven en 24 waarschuwingen gegeven. Op dag 2 waren dan 8 processen verbaal en 18 waarschuwingen en op de derde dag werden 6 boetes uitgeschreven en werd er 33 keer gewaarschuwd.

Harry Coolen van het CDA stelde daarna de aanvullende vraag “welke conclusie wordt er getrokken naar aanleiding van deze cijfers?” De wethouder antwoordde dat het een hardnekkig probleem betreft, maar wel het idee heeft dat de overlast verminderd is. Tevens worden er nog aanvullende aanpassingen overwogen.

16 REACTIES

 1. “De wethouder antwoordde dat het een hardnekkig probleem betreft” Tja dat krijg je als je alles eerst een jaar gedoogd en dan plots gaat handhaven. Met de fietsenstallingen is het niet anders een hoop borden plaatsen maar handhaven ho maar.

 2. Het extra controleren op foutparkeren vind ik niet goed. Als je alleen maar op de 2 of 3 vakken aan de stationskant kunt staan dan gaat dat niet werken. De bloemenwinkel heeft altijd een aantal klanten en dan heb je nog afhalers en brengers. Er moeten juist een stuk of 5 legale parkeervakken komen aan de kant van Antje.

 3. Ga toch weg zeg… Dan heeft die wethouder overduidelijk de afgelopen weken het plein nog nooit langer dan een kwartier geobserveerd! Politiek correct antwoord ook, ‘het is een hardnekkig probleem maar ik heb wel het idee dat het minder is geworden’. Dat is een antwoord waar niemand ‘m op kan pakken, dus dat heeft-ie (vanuit zijn optiek gezien) slim geformuleerd.

  Bijgaande foto is afgelopen dinsdagmiddag om 17.35 uur gemaakt. Need I say more?

 4. Ga toch weg zeg… Dan heeft die wethouder overduidelijk de afgelopen
  weken het plein nog nooit langer dan een kwartier geobserveerd!
  Politiek correct antwoord ook, ‘het is een hardnekkig probleem maar ik
  heb wel het idee dat het minder is geworden’. Dat is een antwoord waar
  niemand ‘m op kan pakken, dus dat heeft-ie (vanuit zijn optiek gezien)
  slim geformuleerd.

  Bijgaande foto is afgelopen dinsdagmiddag om 17.35 uur gemaakt. Need I say more?

 5. Een onoverzichtelijk, gevaarlijk plein. Waardeloos ontworpen. Degene die hier goedkeuring voor heeft gegeven ontbreekt het aan competenties. Een daarvan is overduidelijk namelijk het gebrek aan ruimtelijk inzicht.

 6. het is een heel onoverzichtelijk situatie geworden. Zelfs als voetganger krijg je geen voorrang bij groen licht omdat er geen markeringen staan. Fietsers vanaf de stationsstraat rijden gewoon door en automobilisten rijden tot aan de rijbaan. Geef markeringen aan. En als je naar de bloemist wilt voor een bloemetje, gewoon betaald parkeren moet je overal in Weert. Dus dit mag geen uitzondering zijn

 7. VVD, SP en WL hebben een verbeterplan ingediend waarbij er 5 tot 6 plekken bijkomen aan de zijde van het stationsgebouw. Parkeren op het plein voor Antje van Statie is dan niet meer mogelijk, dit zorgt namelijk voor vervelende situaties met invoegen.

 8. In het verbeterplan is een zebrapad opgenomen ter hoogte van het gedeelte met de rode bakstenen bij de uitgang van het station. Zo kan iedereen op een veilige manier oversteken.

 9. Er moet een markering komen bij de stoplichten. Er is niet eens een stopstreep voor de auto’s die het stationsplein verlaten, dus rijden ze door tot einde troittoir en kun je er als voetganger niet normaal oversteken

 10. Wie krijgen er een waarschuwing en wie een proces..waar is dat op gebaseerd…net zo als altijd …op willekeur.
  Als ik lees 6 bekeuringen en 24 waarschuwingen ..denk ik …dat moeten 30 bekeuringen zijn!!
  HANDHAVEN nondedjauw…!

 11. Ik vind dat alle reacties kant EN wal raken en betwijfel zelfs niet dat het wel gehoor vindt. Alleen daar houdt het ook op bij ” gehoor vinden “. Wat heb je aan plannen, ideeen, beloftes, meedenken,oplossingen als er daarna niets mee gedaan wordt.

 12. Drama is het. Problemen niet ontwijken maar oplossen. Ze snappen het na zoveel meer nog steeds niet. Ik begrijp niet dat degene die dit bedacht heeft nog steeds werkzaam is bij de gemeente….. Die had ik allang ontslagen. Ons geld! En zoee esj

 13. Woensdag zijn er vragen en zelfs een aanvullende vraag gesteld, reeds de volgende dag is er een verbeterplan ingediend. Hoe zal de raad reageren op het verbeterplan?

Comments are closed.