43 medailles voor Jan van Weert

Op 20 en 21 februari 2016 hebben de Limburgse toestelfinales plaatsgevonden in Helden. Per toestel mochten de beste 8 turnsters uitkomen in hun niveau. Van G.V. Jan van Weert hebben zich 42 turnsters weten te plaatsen voor deze finales. In totaal had Jan van Weert 110 finaleplaatsen weten te bemachtigen.

De resultaten mogen er zijn. Met 17 gouden, 15 zilveren en 11 bronzen medailles hebben de turnsters het slagveld verlaten. 17 keer heeft Jan van Weert bewezen het beste te zijn per toestel en verschillende turnsters mogen dus de titel Limburgs Kampioen dragen. In het weekend van 2 en 3 april a.s. zal de Limburgse meerkamp worden geturnd in Meerssen. Ook hier is Jan van Weert weer volop aanwezig.

Veel turnsters van Jan van Weert trainen gemiddeld 9 uur per week en komen uit in de hoogste divisies van Nederland. Momenteel traint de selectie van Jan van Weert in gymzaal st. Louis, maar vanwege de tekortkomingen van deze accommodatie is de vereniging samen met de gemeente Weert aan het kijken naar een nieuwe eigen turnaccommodatie.

In maart en april vinden de kwart- en halve finales plaats voor de Nederlandse Kampioenschappen. De turnsters moeten hiervoor afreizen naar onder andere Harlingen en Volendam, om daar een plek bij de beste 36 turnsters van Nederland te veroveren. Dit weekend hebben zij wederom bewezen hier helemaal klaar voor te zijn.
[nggallery id=’3507′]