Berging vrachtwagen was flinke kluif

Foto’s/video – Nadat donderdag rond 11.25 een ongeval met een vrachtwagen plaatsvond op de N280 bij Kelpen-Oler zijn de hulpdiensten nog urenlang bezig geweest met de berging van de vrachtwagen.

De vrachtwagen was in een greppel beland en vervolgens tussen twee bomen tot stilstand gekomen. Er waren twee kranen en een bergingsvoertuig nodig om de vrachtwagen te bergen. Geen gemakkelijke klus zo bleek. Bovendien was er olie in de greppel terecht gekomen.

Met man en macht werd de vrachtwagen met uiterste zorgvuldigheid geborgen. Om alles in goede banen te leiden werkten o.a. de brandweer, Provincie Limburg, het waterschap en bergingsbedrijf Herpertz met elkaar samen. De klus nam uren in beslag. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven, maar is er nog verkeershinder (20.15u) omdat er nog steeds werkzaamheden plaatsvinden.

Bekijk een uitgebreid beeldverslag van de berging.

Video via Youtube:
https://youtu.be/oUDnJ_JpAaU