Uitslagen – Verrassend zoals het weer kan zijn is ook de uitslag van de vastelaovendjoptocht 2016 van de Rogstaekers uit Weert te noemen.

Preens Lars 1e en Jeugdpreens Marijn 1e hadden de zusters Brigitinessen gevraagd te bidden voor goed weer op zondag 7 februari 2016 en dat gebed heeft zeker op de goede gezindheid van de weergoden gewerkt. Een stralend zonnetje en temperaturen in de dubbele cijfers maakten het voor de deelnemers maar zeker voor de dikke rijen toeschouwers aangenaam om deel te nemen of om naar deze kleurrijke en van hoog amusementswaarde zijnde optocht te kijken.

De uitslag is mede verrassend omdat dit jaar de felbegeerde Gouden Rog niet naar de makers van een grote wagen gaat maar naar een koppel; “V.V. Op zien 11 en 30ste” met hun creatie Bitterballet. De jury heeft de hoofdprijs met een minimaal verschil van slechts 2 punten aan dit duo toebedeeld.

De overige categorieprijzen zijn: winnaar van de Knauwelpriees zijn De Mennekes met hun motto: De Mennekes haoje ’t köpke d’r beej. De Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1860 wint de Harmonieprijs en de Hei-j Up Prieës als aanmoedigingsprijs voor deelnemers die voor de eerste maal deelnemen gaat naar Dansstudio Release met: 40 jaar Relaese det verdeentj d’n ieërste prieës det wurtj fieëste wi-j wildje bieëste.

Bekijk de PDF met de uitslagen:
http://iwdg.nl/uitslagen_Rogstaekers_Optocht_2016

8 REACTIES

 1. Gefeliciteerd, maar jammer genoeg wordt het steeds minder met de optocht, er trekken tegenwoordig al gekochte wagens mee, Dat moet toch anders kunnen.

 2. Inderdaad een vreemde beslissing van de rogstaekers
  Was een goed motto . Maar zo liepen er wel meer motto’s mee
  Even goed gefeliciteerd, maar erg dubieus!

 3. Straks zitten er helemaal geen grote wagens meer in de optocht! Mensen steken zoveel tijd er in om een mooie wagen te maken!….en dan wint een duo,met een goed motto.

  Voor mij was de wielerklassieker de winnaar,super mooi gemaakt

 4. Ongeleuflik, en zich dan mèr aafvraoge woeërum dur gein groeëte wagens mieër metdoon.
  Woeërum zoeë djae nog maondje bouwe, en unne hoop geldj uutgaeve!!!
  De vastelaovundj wirdj heej in Wieërt hieël kepot gemaaktj, net as de rest! Chapeau.

Comments are closed.