Foto’s – Ook in de wijken van Weert-Noord wordt hard gewerkt om een buurtpreventie-netwerk. Net als in de andere wijken van Weert worden ook op Boshoven de wijkbewoners klaargestoomd om gebruik te maken van de waarschuwingsdienst via Whatsapp. Gisteren werd voor de derde keer een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Gisteravond werd door de buurtvereniging van Boshoven samen met de gemeente Weert en de politie tekst en uitleg gegeven over het Whatsapp-netwerk. Wijkbewoners kunnen elkaar op de hoogte stellen wanneer zij een verdachte situatie waarnemen in hun buurt. Door elkaar via Whatapp te waarschuwen krijgen ze meteen extra oren en ogen erbij, iets waarmee de slagkracht van de politie toeneemt. Er werd uitgelegd hoe de structuur in elkaar zit en hoe men het beste kan handelen.

In Boshoven wordt ook samengewerkt met de Whatsapp-groepen van Laarveld en Hushoven. Daarmee kan het netwerk van alerte Weertenaren op grote schaal worden uitgebreid mocht de situatie daar naar vragen.

Circa 300 bewoners hebben zich al aangemeld voor de buurt-Whatsapp van Boshoven. Maar extra oren en ogen zijn meer dan welkom. Wil jij je ook aanmelden voor de buurt-Whatsapp van Boshoven? Stuur dan een mail met jouw naam, adresgegevens, postcode, mailadres en 06-nummer naar [email protected] Woon je op Centrum-Noord, Hushoven of Laarveld dan kun je ook een mailtje sturen naar het bovengenoemde mailadres om je aan te melden.

Binnenkort worden ook op de invalswegen van Boshoven waarschuwingsborden geplaatst zodat kwaadwillenden er op worden geattendeerd dat er buurtpreventie actief is in de wijk. Dat moet hen afschrikken want het effect van buurtpreventie heeft zich reeds bewezen in de wijken van Weert-Zuid. Daar is het aantal inbraken met ruim 50% afgenomen sinds de buurtpreventie-teams actief zijn.

Meer info:
https://www.facebook.com/Buurtpreventie-Boshoven-1075635219147434/