Lees de column van Nina Saelmans. Zij is de jongeren stadsschrijver van Weert 2015-2016.

De stadsdichter Henk Simons (2012-2014) schreef enkel gedichten. De opdracht aan de jongeren stadsschrijver is breder. Vandaar dat Nina diverse literaire stijlen heeft gebruikt de afgelopen periode. Enkele van de voorgaande titels: Open brief, Bospop, De Herfst is begonnen, Sinterklaasfeest. Deze zijn gepubliceerd in diverse media en op de sites van o.a. Bibliocenter en Rick.

Vakantie Obsessies

Vakantie is voor velen dat korte momentje rust tussen alle stress van het dagelijks leven; de perfecte gelegenheid om absoluut niks te doen. Toch wordt dat absoluut niks doen door velen op een andere manier beleefd, al zullen de meeste van jullie deze vakantie non-stop in de kroeg hebben gehangen en luidkeels de meest afschuwelijke carnavalsmuziek geblèrd hebben. Tenzij je zoals mij bent, al zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn, dan heb je het net even iets anders aangepakt.

Ik heb namelijk de bijzondere gave om elke vakantie weer een andere obsessie te vinden. Zo heb ik tijdens de kerst twee weken lang onder een warme deken naar alle 6 seizoenen van The walking dead gekeken. Deze vakantie was mijn prioriteit ,het ontduiken van alles wat ook maar een beetje met carnaval te maken heeft. En mijn nieuwe verslaving: verse muntthee en geroosterde wafels.

Het zijn van die kleine dingetjes die 90% van mijn tijd en energie in gaan nemen en ik heb geen idee hoe ik er aan kom. Wat ik wel weet is dat deze obsessies na de vakantie vaak niet lang stand houden. Als een soort magisch krachtveld dat wordt doorboord verdwijnen ze langzaam tot er niets overblijft dan een mooi gevoel van “toen ik nog vakantie had”. Zo’n gevoel dat me af en toe overvalt als ik diep met mijn neus in de geschiedenisboeken zit. Dat gevoel dat er op wacht om vervangen te worden tijdens een nieuwe vakantie, door een nieuwe obsessie. En god mag weten wat deze nieuwe obsessie gaat zijn.