Wellicht heb je het niet gemerkt, maar het stonk enorm afgelopen nacht in Weert. De stank was zo ernstig dat de hulpdiensten in Weert in overleg gingen over eventuele voorzorgsmaatregelen.

Rond 4.00 uur werd er overleg gevoerd door de Officieren van Dienst van o.a. de brandweer, ambulancezorg en dienst bevolkingszorg. Men heeft elkaar alleen op de hoogte gehouden, verdere maatregelen waren niet nodig, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Ondanks de stank was er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De oorzaak was een brand bij een biogasinstallatie in het Belgische Bocholt, net over de grens bij Altweerterheide. Daar brak afgelopen nacht rond 3.00 uur brand uit in een 1.500 vierkante meter grote loods.

Bekijk een video via Het Belang van Limburg:
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160223_02144379/zware-brand-in-biogasinstallatie