Met trots presenteert Bevrijdingsfestival Limburg haar line up voor 2016. Op diverse podia in de binnenstad van Roermond wordt de vrijheid gevierd. De grote headliner dit jaar zijn de The Common Linnets met Ilse de Lange. Diggy Dex en Limburgs trots Kovacs betreden ook hetzelfde podium. Ook The Hillbilly Moonshiners uit Weert zijn geprogrammeerd.

Op de Mainstage spelen de The Common Linnets. Zij hebben een enorme doorstart gemaakt na het meedoen aan het Songfestival in 2014. Onder leiding van Ilse de Lange touren ze momenteel door heel Europa en 5 mei dus in Roermond. De kenmerkende bluegrass muziek valt bij het grote publiek in goede smaak. Naast The Common Linnets spelen op het hoofdpodium de volgende acts: Diggy Dex & Band ft JW Roy, Kovacs, The Brahms, My Baby, The Aggrolites(USA) en Lesoir

Voor de jongeren is er dit jaar ook de Cross Culture Stage. Namen als Kraantje Pappie, Moksi, Extince en Maask treden hier op. Dit podium richt zicht meer op dj’s en semi live-acts. Naast de publiekstrekkers staan er ook een aantal talentvolle regionale dj’s op het programma voor de muzikale invulling van deze stage. De overige acts zijn: AdelicFunk, Bix, HarryPony Collective, Turn2B, Flow Real en Jägerstrike

Ook dit jaar is de Sena Talent Stage weer te vinden op Bevrijdingsfestival Limburg te Roermond. Op dit podium krijgen zes zeer talentvolle Limburgse acts de kans om hun kunsten te tonen aan een groot publiek. De programmering van de Sena Talent Stage wordt ook dit jaar verzorgd door Stichting Popmuziek Limburg en bestaat onder meer uit deelnemers van de talentontwikkelings-trajecten Popsport en Nu of Nooit. De acts zijn: Basket Case, Shiverburn, Tamarin Desert, Storksky, Statesmen en The Hillbilly Moonshiners

Degene die na deze mooie dag nog even willen doorfeesten, kunnen bij de ECI Cultuurfabriek terecht voor de officiële afterparty. Het programma blijft nog even geheim, maar doet niet onder voor de rest. Het Festival is gratis toegankelijk!