Schets Van der Valk hotel in Weert

In oktober 2015 kondigde de gemeente Weert aan dat keten Van der Valk het voornemen had om op Kampershoek 2.0. een hotel te bouwen. De gemeente Weert stemde in met het voorstel en zei toe mee te willen werken aan het plan.

Het plan stuit echter tegen het zere been van de gemeente Nederweert. Beide gemeenten hebben op 8 januari j.l. bestuurlijk overleg gevoerd. Nederweert had namelijk al eerder plannen om een hotel te bouwen langs de snelweg A2. Twee hotels langs de A2 zou volgens Nederweert leiden tot een economische ontwrichting. Tevens waren er afspraken gemaakt tussen beiden gemeenten over de herontwikkeling van het gebied.

Naar aanleiding van het bestuurlijk overleg stuurde de gemeente Nederweert een brief. In deze brief geven ze aan dat ze alles er aan zullen doen om vertraging van de realisatie van het hotel aan Nederweerter zijde te voorkomen. Het doorzetten van de hotelplannen aan de Weerter zijde van de A2 zal leiden tot juridische procedures. Nederweert waarschuwt dat het hen als buurgemeenten recht tegenover elkaar zet. “Wij betreuren dat zeer en het hoeft ook niet te gebeuren als u zich aan de gemaakte afspraken houdt”, aldus B&W in Nederweert.

De gemeente Weert stuurde een brief terug, met de felicitaties voor de geplande bouwstart van het hotel aan de Randweg West en bevestigt daarin de gemaakte afspraken. In de brief wordt nadere uitleg gegeven over het besluit.

Op Kampershoek 2.0 geldt dat – naast de gemeente Weert – een tweetal partijen grote, prominent gelegen percelen in eigendom hebben. Ook het hoekperceel in de oksel van de A2 en N275 is in handen van een derde partij. Dit kavel heeft geen bedrijfsbestemming, maar een kantoorbestemming met daaraan ondergeschikte functies zoals horeca- en congresfaciliteiten.

Een eerste quickscan wijst erop dat het weinig bezwaarlijk, zelfs eerder wenselijk is de huidige kantoortorenfunctie om te vormen naar het Van der Valk concept met congresfaciliteiten, restaurant en bioscoop. Pas nadat de gemeente de definitieve plannen van de initiatiefnemer heeft ontvangen kan men met de regio en de provincie de benodigde afstemming plegen en komen tot besluitvorming.

De initiatiefnemer voor de bouw van het Van der Valk Hotel is op de hoogte van het feit dat Rosvelt Onroerende Zaken BV dit voorjaar start met de bouw van een hotel in Nederweert. Men is van mening dat het Van der Valk concept een ander concept en een ander marktsegment bediend. In haar ogen kan van economische ontwrichting dan ook geen sprake zijn.

De gemeente Weert wacht de vervolgstappen van Van der Valk af. Wordt vervolgd.

13 REACTIES

 1. Oorlog, wat oorlog, Roermond is zojuist door Trivago tot beste hotelstad van Nederland gekozen. Op eigen kracht zonder oorlog maar door uitstraling .

 2. Nederweert en daarmee ook Rosvelt onroerend goed hebben zitten slapen. En niet even maar al jaren. Ineens worden ze wakker, dus is het dan wel een echte ondernemer? Van der Valk biedt inderdaad een ander segment. Veel luxer, kijk maar naar Zwolle. Gewoon top. Rosvelt doet maar met hun Best Western franchise. Van der Valk heeft veel meer geld en kan er iets moois van maken.Tegenwoordig is het óf heel goedkoop óf exclusief en niet er tussenin zoals de V&D. Ik heb het idee dat, vergelijkbaar met Hotel Nobis in Asten (Rosvelt), dit in hetzelfe segment bevindt. Ik zeg laat Van der Valk maar komen, kunnen we lekker gaan brunchen en de bios. Van de andere kant moet Weert eigenlijk kiezen voor haar eigen kleinere ondernemers zoals hotel Munten. Beetje dubbel.

 3. Kleine kinderen zijn het, ikke ikke ikke ondertussen gaat deze flauwekul de burgers geld kosten. Laat die bedrijven die Hotels gewoon maar bouwen en blijf er als gemeentes met je handen vanaf.

 4. De provincie Limburg staat op de negende plek op de provincie-ranglijst van beste hotels en daar gaan Weert en Nederweert wat aan doen, want volgens mij staan Weert en Nederweert (nog) niet op de ranglijst.

 5. Bij van der Valk moet ik altijd denken aan die gare toekan op het dak en de kers in de appelmoes. Is de appelmoes niet aangeraakt wat je kan zien door die kers er in gaat die nog een tweede ronde mee. Ik kan van der Valk niet bepaald luxe noemen of er moet in de loop van de jaren van alles veranderd zijn.

 6. Dat hotel gaat zich richten op de Aziatische markt en zal een eyecatcher
  worden voor de stad, ondanks dat het hotel over de brug gebouwd zal worden. Er komt ook een nachtclub, iets met welness, een beautysalon, een souvenirshop en een casino.

 7. Niet afdwalen Lape. Roermond presteert gewoon heel goed en weet gasten binnen te halen en te houden, te bekoren. Een 9e provincieplaats van de 12, inklusief de bijdrage van Roermond, stelt niets voor. Het is wel interessant te weten waarom Limburg niet verder komt op de ranglijst. Het heeft niet met aantallen hotels te maken maar met de bezettingsgraad en dat is weer afhankelijk van wat een stad/streek te bieden heeft.

 8. Haha die Theo, niet afdwalen zegt hij. Het stuk gaat over hotels in Weert en Nederweert en Theo begint over Roermond.

  Ik vraag me af waar Nederweert zich druk over maakt?
  Men verkoopt grond aan Nobis, men ontvangt straks ozb, toeristenbelasting. Mensen uit Nederweert profiteren net zo goed mee (of beter) van de extra werkgelegenheid bij 2 hotels. Personeel van beide hotels komende uit andere delen van het land (managers ed.) gaan wellicht in Nederweert wonen (want dichterbij dan Weert) en gaan winkelen en recreëren in Nederweert.
  Een beetje positiever gemeentebestuur van Nederweert!

 9. Regio Weert en Nederweert kampt al decennia lang met een groot hotelkamer tekort. Noodgedwongen wijken reizigers al jaren uit naar elders. Dat zal nu niet meer nodig zijn. Dit zal middenstand en horeca in de regio zeker ten goede zal komen. Ik denk dat er markt en grote behoefte is aan deze ontwikkeling.

 10. Inderdaad illustreer ik Roermond om aan te tonen dat het bouwen van een of meerdere hotels in Weert/Nederweert nog niets wil zeggen over de dan broodnodige
  bezettingsgraad. Als je verder had gelezen is dit onder meer sterk afhankelijk wat een stad/streek te bieden heeft en daarmee ook de opbrengsten uit o.a toeristenbelasting. Maar of dit zoals jij stelt vanzelfsprekend werkgelegenheid in de regio oplevert en managers derhalve in de regio gaan wonen en zodoende ook gaan recreeren en winkelen in Weert/Nederweert is niet meer dan een aanname waarvan jij hoopt dat die ook nog uitkomt.

 11. En ik maar denken dat die kers puur voor het pimpen van het nogal fletse geheel. Heeft het gewoon een functie.
  Voor de massa. Geen luxe nee. Zijn blijkbaar ook aardig in trek als tijdelijke werkplek in de intieme sector.
  Goudeerlijk verleden ook, de valkjes. Wel nog geschikt met de staat.
  Ijsbergen……

Comments are closed.