Foto’s – Nadat stichting Cycle for Charity uit Stramproy in 2014 geld heeft opgehaald voor Artsen zonder Grenzen, gingen de opbrengsten in 2015 naar de Daniel den Hoed stichting.
Dit jaar hebben ze als stichting besloten te doneren aan het Ronald McDonald Huis in Maastricht. Om hiervoor geld bij elkaar te verzamelen worden er ook in 2016 weer diverse activiteiten op touw gezet waaronder de Cycle Marathon die gisteren plaatsvond.

Onze eerste activiteit was de Cycle Marathon bij Relife Fitness in Stramproy. Deze 12 uur durende spinning activiteit vond plaats tijdens het ledenweekend van Relife Fitness. Tijdens dit weekend werden er nog diverse andere leuke activiteiten georganiseerd. zoals de lessen Bodyshape, Fitness Bingo, Cycle-core-cycle en Yoga lightning session, maar ook activiteiten als een workshop gezonde snacks.

Cycle for Charity nam tijdens dit weekend de organisatie van de Cycle Marathon voor zijn rekening. Deze vond plaats op zaterdag 20 februari van 9.00 tot 21.00 uur. Er werd gespind op spinningfietsen op de bovenverdieping bij Relife Fitness, door teams en door individuen. De wielen van 20 fietsen zijn 12 uur non-stop blijven draaien. De instructeurs van Relife hadden een mooie serie opzwepende lessen samengesteld, met elk uur een apart thema, voor elk wat wils. De deelnemers werden getrakteerd op een heerlijk bord spaghetti. Daarnaast konden ze ook gebruik maken van een heerlijke massage van het team van Olga Schmitz.

Verder werden de bezoekers uitgedaagd om mee te doen aan een tacx-challenge: een racefiets met een projectiescherm waarbij de Cauberg bedwongen werd. Een heuse loterij met prijzen van de Stramproyer ondernemers sloot de zaterdag af, onder het genot van een welverdiend drankje.