Wielerronde terug in Tungelroy

Na een afwezigheid van 40 jaar zal er op 18 juni aanstaande weer een wielerronde worden verreden in Tungelroy. Inmiddels is de Stichting Wielerronde Tungelroy bijna een feit. En daarmee kan men dan de aftrap doen voor een schitterend wielerspektakel in Tungelroy.

Van 1972 tot en met 1978 werd door “De Bokkeriejers” en later “voetbalclub Crescentia” op kermismaandag de kermiskoers georganiseerd. Op 22 mei 1978 kwam bij de NWB-klasse amateurs Bert van Zantvoort uit Weert als eerste over de finish. In de klasse gentleman passeerde Arno Schoenmakers uit Eindhoven als eerste de finish en in de klasse veteranen/masters was het Gerrit Hairwassers uit Den Dungen die in Tungelroy won. Vergeten namen van weleer. Maar nieuw wielrennersbloed zal op zaterdag 18 juni 2016 gaan bepalen wie de nieuwe winnaar zal worden in de NWB-klasse Masters en Amateurs. Die dag staat er ook een ploegentijdrit op het programma, een fietsactiviteit voor de jeugd en een Open Tungelroy’s Kampioenschap voor individuele renners.

De Stichting bestaat uit 7 enthousiaste fanatiekelingen die 18 juni a.s. wederom historie gaan schrijven in Tungelroy. Voorafgaand aan deze dag moet er nog veel gebeuren en tevens zijn er vele vrijwilligers nodig die hand en span diensten verrichten om alles te organiseren en in goede banen te leiden. Denk dan aan verkeersregelaars, het plaatsen van dranghekken, strobalen, borden, start en finish, jurywagen, het geluid en wat allemaal nodig is om deze dag te doen slagen. Ook daarover wil men jou ook informeren of wellicht wil jij de organisatie, op welke manier dan ook, financieel ondersteunen, ook op dat vlak zijn er legio mogelijkheden.

Op zaterdag 23 april a.s. wordt een algemene informatieavond georganiseerd die voor een deel gepresenteerd zal worden door de bekende top-wielrenner Henk Lubberding. Hij fietste dertien keer de Tour de France, 3 maal eindigde hij bij de eerste 10 en hij won 3 etappes. Tevens opent men dan de nieuwe website en probeert men de vragen zoveel mogelijk te beantwoorden. Een unicum voor jou, voor de organisatie, maar zeker ook voor Henk die dit op gepaste en de op hem bekende met humor doorspekte wijze zal doen. Deze avond wordt gehouden in Café-zaal Kimpe Veld.

De stichting is er klaar voor en zal zo snel mogelijk meer informatie verschaffen en begroet je graag op 23 april. Én natuurlijk zeker op de dag van de wielerronde: 18 juni 2016!