v.l.n.r. Mario op 't Root (Wetron), Wethouder Gabriels (gemeente Weert, Gé Moonen (Moonen Packaging)

Video – Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) van Gilde Opleidingen start in augustus in Weert met een opleiding Manager transport en logistiek. Daar is in die regio veel behoefte aan en het zal tevens de nodige extra kansen en mogelijkheden opleveren.

Weert ligt in de logistieke hotspot van Nederland én Europa. Momenteel heeft alleen het CLV in Venlo de 4-jarige managersopleiding op het gebied van transport en logistiek (niveau 4). Nu ook in Midden-Limburg de logistiek ‘booming business’ is, bestaat in deze regio ook een grote behoefte aan vakmensen. Een uitstekende gelegenheid om ook in Weert deze opleiding aan te bieden.

Net als in Venlo vindt ook in Weert de opleiding in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven plaats, zodat de opleiding perfect aansluit bij de behoeften in de beroepspraktijk.

Een voorbeeld is de Wetron in Weert die behoefte heeft aan goed opgeleide werknemers die kennis van zaken hebben met betrekking tot bijvoorbeeld e-commerce, e-fulfilment en multimodale havens. Het Weerter transportbedrijf is blij met de komst van het Centrum voor Logistiek Vakmanschap (CLV) in Weert. “ Zo kunnen wij putten uit eigen bron van jonge mensen uit de directe omgeving die de Wetron verder kunnen helpen in de regionale en internationale logistiek”, licht Mario op ’t Root van de Wetron toe.

Ook Gé Moonen van Moonen Packaging uit Weert omarmt de komst van het CLV in Weert. “Voor het bedrijfsleven is het van buitengewoon belang om goede medewerkers te vinden die goed opgeleid zijn. Wij zijn in die zin dan ook er blij met de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Samen kunnen we zorgen voor dat de opgeleiden in deze regio beter een baan kunnen vinden”, zo licht Moonen toe.

Verantwoordelijk wethouder van onderwijs, Geert Gabriels is eveneens in zijn nopjes over de komst van CLV naar Weert. “Ik ben ontzettend blij en trots dat Gilde Opleidingen er voor kiest om het CLV in Weert te vestigen. Het is een win-win situatie. Een student kan straks in zijn eigen woonomgeving studeren, stage lopen en werken. De logistieke sector groeit en er zijn banen genoeg. Voor Weert is het heel fijn om studenten binnen de regio te houden”.

De opleiding wordt gegeven op de Gilde locatie Drakesteyn in Weert. Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.gildeopleidingen.nl.

Video via Youtube:
https://youtu.be/43n7-QOGyjs

Het CLV wordt medegefinancierd door de provincie Limburg en het Regionaal Investeringsfonds MBO.

1 REACTIE

 1. E-commerce, e-fulfillment? Ik ben al jaren bekend in de logistieke sector( ook als leidinggevend) en wat ik vooral zie zijn jonge, goedkope en gemotiveerde stagiaires die vanaf dag 1 de vloer opgestuurd worden om mee te helpen. Want nogmaals, er is meer kwantiteit( extra handjes), waardoor er op een goedkope manier meer kwaliteit geleverd kan worden. Na een aantal weken hebben diezelfde stagiaires nog weinig kunnen werken aan hun opdrachten en doelstellingen, want het werk op de vloer krijgt voorrang.
  De motivatie ebt langzaam weg, want ze krijgen een vertekend beeld van wat ‘transport en logistiek’ inhoudt.
  Aan het einde van de stage periode krijgen ze alsnog een voldoende en op naar het volgende hoofdstuk van de opleiding.
  Na een paar jaar hebben ze een diploma voor als leiding gevend te mogen werken, maar de praktijk zal anders uitwijzen. Via een uitzendburo komen ze terecht bij dezelfde bedrijven waar ze al gewerkt hebben als stagiair en ook vanaf dan zal het vooral werken zijn op de vloer, want eenieder weet dat het onmogelijk is om als jong volwassene deze wereld binnen te stappen als leidinggevend.
  In elk logistiek bedrijf heb je de kopstukken en vaak kun je maar op 2 manieren jezelf omhoog werken: of het ‘ons kent ons’ principe binnen het bedrijf, of je hebt al jaren ervaring als leiding gevende. Als je net klaar bent met de opleiding CLV zul je niet terug te vinden zijn in beide categorieën.
  Dus aan de nieuwe leerlingen van deze opleiding; besef waar je aan begint en dat het heel lastig wordt om straks een leidinggevende functie te mogen bekleden. Zorg dat het geen weggegooid geld is.
  En geef duidelijk aan op je stage adres wat je doelstellingen zijn en probeer deze ook te behalen, laat niet over je heen lopen want daar zijn ze goed in binnen deze branche. Tijd en geld staat namelijk op prio 1. Want het zou een doodzonde zijn om na een paar jaren gratis te werken(stages) ,je uiteindelijk het werk( binnen een bedrijf) gaat doen waar helemaal geen opleiding voor nodig was!

Comments are closed.