“Billy’s Brew” gepresenteerd

Foto’s – Zaterdag presenteerden The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band en Brouwerij de Natte Gijt “Billy’s Brew”. De presentatie vond plaats in een vol café de Harmonie in Weert in het bijzijn van burgemeester Heijmans.

Het idee om samen een bier op de markt te brengen ontstond eind 2014, toen de brouwers van De Natte Gijt en bandleden van The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band elkaar ontmoette op de HEB Markt op het Bassin in Weert. Met hun gezamenlijke passie voor bier en muziek als focus punt werden plannen gesmeden om een nieuw brouwsel te ontwikkelen. Eind 2014 werd gestart met het brouwproces en was het zover: “Billy’s Brew” werd feestelijk gelanceerd en is vanaf dit weekend landelijk verkrijgbaar.

De Smokey Banjo Goat Ale wordt vandaag en morgen gelanceerd middels twee release shows. Vandaag dus in Café de Harmonie en morgen bij Van Moll in Eindhoven. Tijdens beide gelegenheden zullen de bandleden en brouwers zelf ook betrokken zijn bij het schenken en proeven van de eerste exemplaren.

Na de presentatie gaf de Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band een spetterende show weg, waarbij diverse nieuwe songs de revue passeerden.