Buiten het feit dat de winkels in de binnenstad het zwaar hebben, blijkt dat feit net zo zeer te gelden voor de winkels in de Weerter wijken. Maar er zijn ook positieve veranderingen te melden.

Dries
De Dries krijgt een klap te verwerken. Nadat eerder bakkerij Puts verdween zal ook Bloemwerk Lydia uit het straatbeeld verdwijnen. De bloemenwinkel is nu nog gevestigd op de hoek Dries / Louis Regoutstraat. Net als bij het winkelcentrum aan de Limburglaan lijkt het er op dat ook op de Dries te kampen krijgt met leegstand. Het klinkt negatief, maar de Dries heeft nog altijd twee buitenlandse supermarkten, een dierenspeciaalzaak, een pizzabezorger, visverkoper, reparatiezaak, handwerk- speciaalzaak en een supermarkt. De Limburglaan moet het echter met wat minder doen. Daar heeft men wel nog o.a. een computerzaak, belhuis en bakkerij.

Graafschap Hornelaan
Bakkerij Puts zit overigens wel nog in het winkelcentrum op de Graafschap Hornelaan. Aldaar zijn alle panden nog ingevuld. Hier wordt zelfs gewerkt aan de verbouwing van een voormalige pizzeria. Pizza Nour heeft plaatsgemaakt voor Aqua Grill. Daarbij heeft men hier ook nog steeds een slagerij, kapsalon en cafetaria.

Boshoven
Op Boshoven hadden ze ooit twee bloemenwinkels naast elkaar in het winkelcentrum zitten. Daar overleefde het eentje niet en dat pand staat nog altijd leeg. Maar ook op Boshoven hebben ze nog altijd een supermarkt, drogisterij en cafetaria. Deze cafetaria onderging onlangs ook een vernieuwing. Plaza werd ‘De Aerpel’.

Leuken
Het winkelcentrum op Leuken, met o.a. een supermarkt, bakker en cafetaria zal binnen elke jaren worden verplaatst naar de St. Jobstraat / Ringbaan. Dan zal naar verwachting ook de Aldi er bij komen. In de tussentijd ondergaat ook hier de cafetaria een vernieuwing. Plaza Leuken wordt Big Snack Leuken.

Molenakker
Ook op de Molenakker wordt geïnvesteerd. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan de verbouwing / vernieuwing van de supermarkt. En ook dit winkelcentrum heeft nog altijd een cafetaria.

Moesel
En Moesel? Moesel blijft gewoon Moesel met de stomerij, supermarkt, een buitenlandse supermarkt, Primera, slijterij, Chinees afhaalrestaurant, bakkerij en cafetaria. Daar is in 2014 nog geïnvesteerd toen de drogisterij verhuisde naar het voormalige pand van de apotheek.