Buiten het feit dat de winkels in de binnenstad het zwaar hebben, blijkt dat feit net zo zeer te gelden voor de winkels in de Weerter wijken. Maar er zijn ook positieve veranderingen te melden.

Dries
De Dries krijgt een klap te verwerken. Nadat eerder bakkerij Puts verdween zal ook Bloemwerk Lydia uit het straatbeeld verdwijnen. De bloemenwinkel is nu nog gevestigd op de hoek Dries / Louis Regoutstraat. Net als bij het winkelcentrum aan de Limburglaan lijkt het er op dat ook op de Dries te kampen krijgt met leegstand. Het klinkt negatief, maar de Dries heeft nog altijd twee buitenlandse supermarkten, een dierenspeciaalzaak, een pizzabezorger, visverkoper, reparatiezaak, handwerk- speciaalzaak en een supermarkt. De Limburglaan moet het echter met wat minder doen. Daar heeft men wel nog o.a. een computerzaak, belhuis en bakkerij.

Graafschap Hornelaan
Bakkerij Puts zit overigens wel nog in het winkelcentrum op de Graafschap Hornelaan. Aldaar zijn alle panden nog ingevuld. Hier wordt zelfs gewerkt aan de verbouwing van een voormalige pizzeria. Pizza Nour heeft plaatsgemaakt voor Aqua Grill. Daarbij heeft men hier ook nog steeds een slagerij, kapsalon en cafetaria.

Boshoven
Op Boshoven hadden ze ooit twee bloemenwinkels naast elkaar in het winkelcentrum zitten. Daar overleefde het eentje niet en dat pand staat nog altijd leeg. Maar ook op Boshoven hebben ze nog altijd een supermarkt, drogisterij en cafetaria. Deze cafetaria onderging onlangs ook een vernieuwing. Plaza werd ‘De Aerpel’.

Leuken
Het winkelcentrum op Leuken, met o.a. een supermarkt, bakker en cafetaria zal binnen elke jaren worden verplaatst naar de St. Jobstraat / Ringbaan. Dan zal naar verwachting ook de Aldi er bij komen. In de tussentijd ondergaat ook hier de cafetaria een vernieuwing. Plaza Leuken wordt Big Snack Leuken.

Molenakker
Ook op de Molenakker wordt geïnvesteerd. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan de verbouwing / vernieuwing van de supermarkt. En ook dit winkelcentrum heeft nog altijd een cafetaria.

Moesel
En Moesel? Moesel blijft gewoon Moesel met de stomerij, supermarkt, een buitenlandse supermarkt, Primera, slijterij, Chinees afhaalrestaurant, bakkerij en cafetaria. Daar is in 2014 nog geïnvesteerd toen de drogisterij verhuisde naar het voormalige pand van de apotheek.

19 REACTIES

 1. Dan is het toch beter dat deze ondernemingen naar de binnenstad trekken (als ze daar tenminste wat aan de huurprijzen doen) …dan kunnen die lelijke panden ruimte maken voor iets nieuws (woningen) en is er minder leegstand in het centrum.

 2. Vroeger was er wel meer. Iedere wijk HAD haar winkelcentrum met daarin bakker, slager, supermarkt/buurtwinkel,drogist, bank/postkantoor, doehetzelf,kapper enz. Die formule stierf een economische dood. Van decentralisatie voorzieningen naar centralisatie binnenstad, goedkoper en meerkeuze, welke formule nu ook onder vuur ligt en gaat naar centralisatie in de grote steden. Tsja, vraag en aanbod, consumentengedrag, degene die daar het snelst op inspringt wint de slag, voorlopig in ieder geval.

 3. Dan gaat het nog niet over de winkels die het doe-het-zelven
  gemakkelijker maken, had Keent niet de eerste Gamma van Weert?
  En waar kochten wij onze voetbalschoenen?

 4. Inderdaad ” had ” en misschien ook ” nostalgie” wat niet wil zeggen dat het vroeger beter was, anders, wellicht passend in die tijdsperiode. “Vroeger” is een ijkpunt wat in de toekomst niet veranderd kan worden, hooguit kan men hieruit lering trekken.
  Ik ben het, sociaal gezien, eens dat de gunfactor belangrijk is maar ik betwijfel of die, gezien het huidige economische klimaat en de concurrentie- strijd tot overleven in de branche/sector nog bestaat. Misschien ook jammer en daardoor ook doorverwezen en ondergebracht in de kolom ” nostalgie “.

 5. Als men de ware reden van sluiting weet, dan is het doodzonde dat de mooiste bloemenwinkel van Weert gaat sluiten. Het is nl. aan het gemeentelijk beleid te danken dat deze winkel gaat sluiten. In 2013 en 2014 is het stationsgebied ruime tijd afgesloten geweest, wat inkomstenderving geeft aan deze onderneemster, Nu gaat de Dries enkele maanden dicht wegens werkzaamheden en die inkomstenderving kan een kleine zelfstandige niet ophoesten. Dus stopt ze en gaat verder in Budel.Met pijn in haar hart, maar de weerter politiek geeft niks om Weerter ondernemers

 6. Ik vind het juist handig dat bijvoorbeeld die computerwinkel op de Limburglaan niet in de stad ligt. Ik kan voor de deur parkeren (wat handig is bij bijvoorbeeld de aankoop van een printer of PC) en nog gratis ook!

 7. Het verdwijnen van conservatief en ouderwets georiënteerde handel via middenstanders zoals al decennia een gemeengoed is zal toch ook eens aan verandering onderhevig moeten zijn.
  Alleen de markt bepaalt of een concept wel of niet rendabel blijkt.
  Als een winkel niet “loopt” is het de markt die dat bepaalt.

 8. Dat klopt Ruud, maar dat is dan misschien ook het enige voordeel. Mij lijkt het gewoon beter voor het straatbeeld van de binnenstad wanneer de lege winkelpanden worden opgevuld en beter voor (bijvoorbeeld) een Limburglaan wat er nu echt niet uitziet dat daar geen winkels meer zijn.

 9. jaaa vroeger, reed de plies ook nog op een varken en schoot met pijl en boog, en zat de dubbelvla nog in twee flessen, en waren de cd’s nog van hout. jajajaja !!!! VROEGER !!!!

 10. Jaren lang heeft de gemeente de winkel centra in de wijken laten verpauperen en alles maar in de stad geinvesteerd. Nooit hebben ze het sociale aspect hiervan gewaardeerd.
  Nu loopt de binnenstad en de wijken leeg.

 11. Intruder, ik geloof niet dat je het inhoudelijk helemaal en allemaal hebt begrepen. Correctie: ik weet het eigenlijk zeker
  Het gaat niet om een vergelijking eerder om een konstatering naar het heden.

 12. Ik denk niet dat het een economische dood stierf, ik denk eerder en spreek uit ervaring dat het meer ligt aan gebrek aan opvolgers. Werken voor een baas is vele malen eenvoudiger.

 13. Komt het nou doordat ik al bijna mijn hele leven vlakbij woon dat ik het niet lelijk vind? Wel anders. Heeft trouwens vaker leeggestaan door de jaren.
  Karakteristiek pand(met onhandigste tuin ooit) .
  Zullen we wachten met slopen totdat ik ben omgevallen?
  Onkruid vergaat niet ?

Comments are closed.