Agent krijgt elleboogstoot

De politie heeft donderdag omstreeks 20.30 uur een auto op de Gebleektesteeg in Weert gecontroleerd omdat deze een defecte voorlamp had. Tevens bleek de auto niet te zijn verzekerd en was deze niet APK gekeurd.

Tijdens de controle wilde de verdachte aanstalten maken om er vandoor te gaan. Een van de agenten probeerde de autosleutel af te nemen, maar daar was de verdachte niet van gediend en gaf de agent een elleboogstoot in het gezicht. De verdachte werd vervolgens aangehouden.

Na zijn aanhouding bleek dat de verdachte meer op zijn kerfstok had dan alleen een kapotte lamp en een APK-loze auto. De bestuurder had meerdere openstaande boetes die hij niet kon betalen. Daarbij werden ook nog twee vlindermessen aangetroffen in de auto, zo meldt de politie Weert via Facebook.

De agent die de elleboogstoot mocht incasseren is voor controle naar de huisartsenpost geweest. Hij heeft waarschijnlijk een hersenschudding overgehouden aan het voorval en is naar huis gestuurd.