IJsbaan in Franciscus Huis succes

Enkele van de vele vrijwilligers ijsbaan in Franciscus Huis

In het Franciscus Huis Weert hebben van 6 december 2015 t/m 3 januari 2016 vele gezellige ontmoetingen plaatsgevonden. De sfeervolle, overdekte ijsbaan heeft ca. 15.000 bezoekers gehad, waarvan er meer dan 6.000 hebben geschaatst.

Veel vrijwilligers, “de Kanjers van het Franciscus Huis Weert” (ca.150 die allemaal hun bijdrage hebben geleverd) en veel maatschappelijke organisaties uit onderwijs, zorg en welzijn hebben de ijsbaan weten te vinden. Deze vrijwilligers en de ruim 75 sponsoren zijn onmisbaar geweest om dit winters evenement te laten slagen. Wethouder Geert Gabriëls en Mgr. Everard de Jong hebben op 6 december op een prachtige wijze de ijsbaan officieel geopend. Bezoekers konden ook genieten van live optredens van zangeres Linda Smeets onder begeleiding van gitarist Jouri van Thuijl en de playback act van Jessica Liebregts.

Deze editie werd de grotere ijsbaan intensief gebruikt en hebben bezoekers, jong en oud, regelmatig kunnen genieten van schitterende optredens. Kunstschaatsclub Artistic uit Maaseik hebben de opening artistiek en sportief omlijst, Kids on Ice uit Eindhoven hebben in de kerstvakantie een geweldige show gegeven en bezoekers konden dagelijks genieten van een muzikale omlijsting door PSW Serious Request, DJ’s Joos en Leon. Aanstormend talent DJ Diego heeft de afsluiting van de ijsbaan voor zijn rekening genomen.
 
Het Franciscus Huis was prachtig aangekleed in kerstsfeer. De prachtige diverse kerststallen van Jos Moonen kon men ook dit jaar weer volop bewonderen. Op het podium konden gasten aangenaam zitten en genieten van het schaatsplezier onder het genot van de nodige koek en zopie. Er werd warme chocolademelk en erwtensoep geserveerd en meer dan 5.000 verse wafels gebakken en verkocht.
 
De organisatie mag met trots terugkijken op een geweldig succes. Dit evenement had behalve een sociaal karakter ook een uitdagende economische doelstelling. Breng veel mensen bij elkaar en zorg ervoor dat het betaalbaar blijft. Ook over dat laatste kunnen ze tevreden zijn bij deze tweede editie, met dank aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet en sponsoren voor hun bijdrage. Het resultaat zorgt ervoor dat de Stichting IJsbaan Franciscus Huis Weert een aanzienlijk bedrag beschikbaar kan stellen voor de goede doelen van de vrijwilligers. 

Franciscus Huis Weert
De doelstelling van het Franciscus Huis Weert is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk die werd gebouwd in 1963.