Foto’s – Weert is nu officieel de 43e Regenboogstad van Nederland en de 5e in Limburg.

Vandaag werd hiervoor in een feestelijk aangekleed St. Martinus een intentieverklaring van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn getekend. Door aan te sluiten werkt de gemeente Weert, samen met de overige Regenboogsteden in Nederland, aan het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

“Ik ben trots op het feit dat het ministerie van OCW Weert de status ‘regenboogstad’ heeft toegekend”, aldus wethouder Geert Gabriëls. “We voeren de wens van de coalitiepartijen uit, die dit in het coalitieprogramma 2014-2018 hebben vastgelegd”.

Met het ondertekenen van de intentieverklaring ‘Lokaal emancipatiebeleid 2015-2017 LHBT’ wordt de gemeente Weert Regenboogstad. Wethouder Gabriels ondertekent deze intentieverklaring namens het college van B&W. De ondertekening vindt plaats op woensdag 3 februari om 15.00 uur in zorgcentrum St. Martinus aan de Vogelsbleek. Het aansluiten als Regenboogstad is een van de acties uit de notitie ‘Aandacht voor ROZE in Weert’.

De ondertekening van de intentieverklaring vond plaats in zorgcentrum St. Martinus. Deze locatie werd gekozen omdat St. Martinus sinds 2011 het KIWA keurmerk ‘de Roze Loper’ heeft. Dit is een keurmerk gebaseerd op respect voor de medemens ongeacht culturele achtergrond of seksuele geaardheid binnen zorginstellingen en thuiszorgorganisaties. St. Martinus is momenteel het enige zorgcentrum in de provincie Limburg dat dit landelijk keurmerk heeft voor positieve omgang met seksuele diversiteit. Het streven is dat eind 2016 alle zorgcentra van Land van Horne in het bezit zijn van dit certificaat.