Burger en postbode helpen politie

Gisteren werden op het Stationsplein in Weert een tweetal winkeldieven aangehouden. Maar daarmee was het nog niet gedaan, zo meldt de politie Weert via Facebook.

Nadat de Ierse winkeldieven op het Stationsplein in de kraag waren gevat kreeg de politie omstreeks 16.47 uur een melding van een winkeldiefstal in Stramproy. Aldaar had een persoon enkele huishoudelijke artikelen gestolen. De verdachte was er tussenuit gegaan, echter was de dief een bekende van de politie. De verdachte kon in zijn woning worden aangehouden.

Daarna kreeg de politie weer een melding van een winkeldiefstal, ditmaal in de Muntpassage. Ook hier hadden twee verdachten toegeslagen en waren ze er tussenuit gepiept. Agenten troffen de verdachten aan in de Boermansstraat. Toen de agenten de personen aan wilde houden probeerden ze al rennend aan de agenten te ontkomen. Een van de verdachten kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Door een van de agenten werd een fiets gebruikt die hij mocht lenen van een behulpzame postbode. Ook een behulpzame burger schoot te hulp bij de aanhouding.

Via Facebook bedankt de politie Weert de behulpzame medemens. De vier aangehouden winkeldieven zitten opgesloten in het cellencomplex in afwachting van nader onderzoek.