De kans is groot dat je een buurtpreventieteam heeft gezien tijdens hun ronde in de wijk. Vooral in Weert-Zuid is men erg actief met het buurtpreventieteam, maar ook in andere wijken schieten de buurtpreventieteams als paddenstoelen uit de grond.

In de wijken van Weert-Zuid zijn de teams herkenbaar aan de hesjes met daarop reflecterend de tekst ‘Buurtpreventie Weert-Zuid’. De teams zetten nu de volgende stap op weg naar nog meer herkenbaarheid. Dat gebeurt met honderd ‘Attentie Buurtpreventie’ borden. Deze borden zien bezoekers bij binnenkomst in de wijk. Op woensdag 16 maart 2016 wordt om 10.30 uur het eerste bord geplaatst bij de Lidl op Keent ter hoogte van het zebrapad.

Bij de onthulling van het eerste bord zijn burgemeester Jos Heijmans, de wijkagenten en de coördinatoren van de buurtpreventie aanwezig. Het doel van het plaatsen van deze borden en de WhatsApp-groep is de toenemende veiligheid in de buurt en kernen.

Veilige woonomgeving
De gemeente Weert ondersteunt de buurtpreventie projecten. Daarvoor stelt de gemeente onder andere materialen beschikbaar, zoals het leveren en aanbrengen van de ‘Attentie Buurtpreventie’ borden. Het is een duidelijk signaal dat er in de wijk een buurtpreventiegroep actief is en dat bewoners WhatsApp gebruiken om de buurt veilig te houden. Meewerken aan de buurtpreventie betekent samen beter opletten en betrokken zijn bij de buurt of wijk. Leden van een buurtpreventieteam zijn zo de ogen en oren voor de politie, gemeente en woningbouwcorporatie. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie.

Doe je mee?
Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan de veiligheid in jouw wijk? Meld je dan aan bij een WhatsAppgroep. Stuur een e-mail naar [email protected] of een WhatsAppbericht naar 06-17 38 66 35 met jouw volledige naam, volledige adresgegevens, e-mailadres en mobiel nummer. Kijk voor meer informatie op Facebook: https://www.facebook.com/buurtpreventiekeent/.