Tripel bier van Frank van Dooren

Frank van Dooren met 'Dikke Bertha'

Wie Frank van Dooren kent denkt meteen aan Kaas & Ko in de Muntpassage. Maar Frank z’n smaakpapillen houden niet alleen van kaas, maar ook van bier. Dat heeft geresulteerd in een bijzonder en stevig brouwsel: “Dikke Bertha”.

De trotse Weertenaar volgt momenteel de opleiding tot Zytholoog. Op z’n plat Wieerts uitgedrukt: beerkinner. Elke week reist de ondernemer naar België om aldaar zijn bierkennis ter verrijken. Tijdens deze opleiding leert Van Dooren de geuren en smaken herkennen van bieren. Ideaal als je de perfecte combinatie met kaas wil adviseren aan je klanten.

Deze week is het eerste biertje van Frank van Dooren op de markt verschenen. “Dikke Bertha” is de naam en verwijst naar het kanon op de singel. De naam is een knipoog naar het stevige tripel biertje. Dikke Bertha is overigens een echt Weerter biertje, het is namelijk gebrouwen in de Brouwschuur van Tungelroy. De illustratie op het etiket is ontworpen door Geert Sapo Loijen en Maarten Prinsen heeft zorg gedragen voor de ludieke tekst. Weert pur sang dus.

Dikke Bertha is natuurlijk het lekkerst met een kaasje. De adviestemperatuur om te drinken is 8 – 12 graden, maar daarover kan Frank alles over vertellen. Het Weerter biertje is te verkrijgen bij Kaas & Ko in de Muntpassage 79.