Ashton Brothers in Munttheater

Ze stonden te trappelen om op tournee te gaan en inmiddels is het zo ver: het circus van de Ashton Brothers is weer onderweg! Op woensdag 9 maart komen de drie heren naar het Munttheater met hun nieuwe voorstelling ‘Enfants Terribles’, bomvol nieuwe, inventieve en roekeloze (circus)acts.

Eeuwenlang werden de best bewaarde geheimen van circusfamilies over de hele wereld zorgvuldig van generatie op generatie doorgegeven. Totdat ze terecht kwamen bij de grootste kinderen van de theaterwereld: de Ashton Brothers. Zij doopten de gevaarlijkste acts, de vreemdste trucs en de meest hilarische nummers om tot een bonte mix van muziek, acrobatiek en regelrechte tovenarij.

Voor ‘Enfants Terribles’ zijn er acts afgevallen omdat ze gewoonweg te gevaarlijk zijn of te lastig om vaak te doen. “We zijn nog steeds roekeloos, maar we gaan nooit te ver,” zegt Ashton Brother Friso van Vemde Oudejans. Pim Muda: “Dat is bij ons ook echt anders dan bij circusartiesten die maar één act doen. Wij maken een show van anderhalf uur.” Joost Spijker: “We trainen veel om zo’n voorstelling te kunnen spelen. Dat je, nadat je in de trapeze hebt gehangen, toch een nummer op de gitaar kunt spelen, terwijl je armen eigenlijk verzuurd zijn.” Pim: “Dat zijn wel de momenten dat we ons circusartiesten voelen trouwens. Dat wat we als jongetjes allemaal wilden worden.”

Voor ‘Enfants Terribles’ wilden de mannen terug naar vroeger. In meerdere opzichten. Pim: “We wilden op zoek naar een soort jeugdige onbezonnenheid. We leiden eigenlijk aan het Peter Pansyndroom: we vinden het moeilijk om op te groeien. Wij houden nou eenmaal van ballenbakken en confetti.” De lossere betekenis van ‘enfant terrible’ staat voor onconventioneel en tegendraads gedrag. Precies van toepassing op de magische, sprookjesachtige wereld die de Ashton Brothers keer op keer weten te creëren. Een wereld vol muzikale en acrobatische toeren, waar altijd veel te lachen valt.

‘Enfant Terribles’ van Ashton Brothers is op woensdag 9 maart te zien in het Munttheater. Kijk voor meer informatie, trailers en kaarten op www.munttheater.nl.

Video via Youtube:
https://youtu.be/yoRfjLE7jhI