In het kader van internationalisering binnen het voortgezet onderwijs heeft het Philips van Horne 9 leerlingen uit Hongarije en 11 leerlingen uit Roemenië uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Weert.

In samenwerking met klas H2A van het Philips van Horne, zal men op woensdag 16 maart een bezoek brengen aan de burgemeester van Weert. De diverse opvattingen die er zijn over de vluchtelingenproblematiek en de bijzondere rol die Weert hierin speelt, zorgen ervoor dat de school dit gespreksonderwerp niet uit de weg kon gaan. In samenwerking met de Nederlandse leerlingen zullen de uitwisselingstudenten vragen formuleren met betrekking tot dit veelbesproken onderwerp.

Tijdens het 5-daagse bezoek van de uitwisselingstudenten zullen de jongeren behalve het bezoek aan de burgemeester diverse andere activiteiten ondernemen. Zo staat er een onderzoeksdag gepland bij milieu-actiecentrum, wordt het muziekgala in de Munttheater bezocht, maken ze kennis met de stad middels een speurtocht en bezoeken ze een pretpark.

Het belangrijkste onderdeel zijn de Engelstalige op de Philips van Horne scholengemeenschap. Want al deze activiteiten worden ondernomen met de leerlingen uit de bijzondere klas H2A. Deze leerlingen volgen namelijk TTO-onderwijs, wat staat voor Tweetalig Onderwijs. De leerlingen krijgen vanaf de brugklas het grootste deel van het onderwijs aangeboden in de Engelse taal. In mei zullen de leerlingen uit klas H2A een tegenbezoek brengen aan de leerlingen uit Roemenië en Hongarije.

2 REACTIES

  1. De Hongaarse leerlingen kunnen in ieder geval aangeven dat zij WEL een minister president en burgemeesters hebben met ballen, https://youtu.be/fgJRjy2Xc0c
    Hij doet er tenminste iets aan. Wij moeten het doen met een lachende premier en een burgemeester die graag in de publiciteit komt en dan wil laten zien hoe goed hij wel niet is.

Comments are closed.