GroenLinks Tweede Kamerlid Rik Grashoff zal aanstaande vrijdag tijdens het Grote Weerter Referendum Debat een stem vóór het samenwerkingsverdrag tussen de EU en Oekraïne verdedigen. Zijn tegenstander is zoals bekend Tiny Kox, SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

Kox en Grashoff zullen aan de hand van vier stellingen over het verdrag met elkaar in debat gaan. Er is ook volop ruimte voor het stellen van vragen vanuit de zaal. De SP voert campagne tegen het verdrag dat onderwerp is van het referendum aanstaande woensdag. GroenLinks is voorstander.

Rik Grashoff (1961) is sinds vorig jaar Tweede Kamerlid voor GroenLinks en was dat ook al tussen 2010 en 2012. Hij is onder andere woordvoerder Buitenlandse Zaken en defensie namens zijn partij in de Kamer. Daarnaast was hij landelijk partijvoorzitter van GroenLinks en wethouder in Delft en Rotterdam.

Begin vorige week nog bezocht Grashoff met de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer de Oekraïense hoofdstad Kiev.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet; ‘Ik ben er best wel een beetje trots op dat deze twee politieke zwaargewichten hier in Weert met elkaar in debat gaan. Wat de discussie waarschijnlijk extra interessant zal maken is dat beiden in de Oekraïne zijn geweest. Grashoff komt zelfs net terug van een bezoek, Kox bezocht het land vorig jaar.’

Het debat vindt aanstaande vrijdag plaats in de concertzaal van het RICK. De deuren gaan open om 19:30 uur, het debat begint om 20:15 uur en duurt tot uiterlijk 22:15 uur. Omdat er slechts 140 plaatsen in de zaal beschikbaar zijn is het aan te raden om tijdig aanwezig te zijn.

13 REACTIES

 1. Wie had ooit gedacht dat Jesse Klaver (GroenLinks) handel in Oekraïense plofkip, schaliegasboringen en belastingontwijking zou steunen?

 2. simpel VOL is VOL.
  En eindelijk eens een punt waarmee ik het met de SP over eens kan zijn, als ze nu nog in de plaatselijke politiek ook eens keihard nee durver te roepen zijn ze de goede weg in geslagen.

 3. Of het politieke zwaargewichten zijn vind ik een subjectieve beoordeling. Dat het
  politieke tegenpolen zijn in deze discussie is eerder op zijn plaats. Maar of een simpel bezoek aan Oekraine daardoor opeens zoveel meer inzicht geeft in een beoordeling voor een ja of nee, betwijfel ik.
  Ik laat mijn keuze eerder beinvloeden door de neutrale pers die meer aan het daglicht brengt over het reilen en zeilen inzake oekraine

 4. En wat is dan de neutrale pers in deze?
  De NOS, NPO?
  De Telegraaf/TMG?

  Ik stem op gevoel en dat is minder EU dus stem ik NEE.
  Nederland kan als zelfstandig land ook een handelsakkoord sluiten met de Oekraïne. Daar is zo’n associatieverdrag niet voor nodig.

 5. Natuurlijk ga ik stemmen dat is mijn plicht als burger en dat heb ik ook al 23 jaar braaf gedaan. Maar het nut ervan wordt steeds minder duidelijk. 2005 Nederland zij Nee en wat doet deed de politiek? Afgelopen jaar in Weert hert zelfde verhaal
  https://youtu.be/ZZcsgXrAfrg?t=63

  Ik heb echt bewust gestemd in 2014, heb de verkiezingsprogramma’s van alle partijen in Weert doorgenomen en daarin stond niets over de komst van een AZC dus hoe kan en mag deze man zoiets zeggen? Daar hoor ik geen enkele partij in Weert over.

  Nu is er een democratisch proces bezig en laat de politiek het afweten? Oké er zijn twee partijen die iets willen zeggen maar waar is de rest?

 6. En wat is de neutrale pers in deze? De Nos en de NPO zitten in het ja kamp en TMG zit in het nee kamp dus wie kun je geloven? Ik stem uit ervaringen uit het verleden en stem dus tegen.

 7. Omdat het een pianist is, het zelfde geld voor Evgeniy Levchenko, en Victoria Koblenko zij komen uit de Oekraïne maar als dat land zo super is waarom gaan ze dan niet gewoon terug en helpen daar om het op te bouwen?

  Waarom moet de EU dat doen? Met alle gevolgen van dien.

 8. De Oekraïense pianist Markiyan Matsekh is in Nederland om de
  campagne van de voorstemmers voor het referendum te
  ondersteunen.Ik dacht op uitnodiging en daarna gaat hij weer terug. Hij had kunnen spelen in de pauze, echt wel.

Comments are closed.