Kamerleden bij Referendum Debat

GroenLinks Tweede Kamerlid Rik Grashoff zal aanstaande vrijdag tijdens het Grote Weerter Referendum Debat een stem vóór het samenwerkingsverdrag tussen de EU en Oekraïne verdedigen. Zijn tegenstander is zoals bekend Tiny Kox, SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

Kox en Grashoff zullen aan de hand van vier stellingen over het verdrag met elkaar in debat gaan. Er is ook volop ruimte voor het stellen van vragen vanuit de zaal. De SP voert campagne tegen het verdrag dat onderwerp is van het referendum aanstaande woensdag. GroenLinks is voorstander.

Rik Grashoff (1961) is sinds vorig jaar Tweede Kamerlid voor GroenLinks en was dat ook al tussen 2010 en 2012. Hij is onder andere woordvoerder Buitenlandse Zaken en defensie namens zijn partij in de Kamer. Daarnaast was hij landelijk partijvoorzitter van GroenLinks en wethouder in Delft en Rotterdam.

Begin vorige week nog bezocht Grashoff met de commissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer de Oekraïense hoofdstad Kiev.

SP fractievoorzitter Jeroen Goubet; ‘Ik ben er best wel een beetje trots op dat deze twee politieke zwaargewichten hier in Weert met elkaar in debat gaan. Wat de discussie waarschijnlijk extra interessant zal maken is dat beiden in de Oekraïne zijn geweest. Grashoff komt zelfs net terug van een bezoek, Kox bezocht het land vorig jaar.’

Het debat vindt aanstaande vrijdag plaats in de concertzaal van het RICK. De deuren gaan open om 19:30 uur, het debat begint om 20:15 uur en duurt tot uiterlijk 22:15 uur. Omdat er slechts 140 plaatsen in de zaal beschikbaar zijn is het aan te raden om tijdig aanwezig te zijn.