Leerlingen maken belevingsborden

Foto’s – PSW heeft een bijzondere samenwerking met het Kwadrant in Weert. Leerlingen hebben namelijk belevingsborden ofwel snoezelborden gemaakt voor de cliënten van ‘t Zonnehuis. De aanschaf van deze borden is doorgaans erg duur. PSW is dus uitermate blij dat de leerlingen de borden zelf hebben gemaakt.

De meeste cliënten binnen ‘t Zonnehuis hebben een ernstige verstandelijke beperking. PSW is continu op zoek naar belevingsgerichte activiteiten en spelmateriaal. Zo’n belevingsbord om mee te spelen heeft dan ook een grote meerwaarde voor de cliënten, om ze te prikkelen.

Tijdens een gesprek met een leerkracht, dhr. Ras, van het Kwadrant, werd hij hier helemaal enthousiast van. Hij is met een groep leerlingen komen kijken binnen ‘t Zonnehuis. Die hebben toen kunnen zien wie de doelgroep is en vooral tips gekregen waar ze op moeten letten bij het maken.

Het resultaat is dertien belevingsborden die donderdag in gebruik werden genomen.