Ravage op A2 na ongeval

Update – Foto’s – De hulpdiensten van Nederweert en Weert zijn zondag omstreeks 20.30 uur gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2 bij Weert.

In de rijrichting van Eindhoven waren ter hoogte van hectometerpaal 190,0 een twee auto’s, waarvan 1 auto met aanhanger, met elkaar in botsing gekomen. De aanhanger schaarde en kwam op de rechter rijstrook te staan. Twee auto’s die daar achter reden konden de aanhanger niet meer ontwijken en kwamen ook in botsing.

Door de botsingen ontstond er een flinke ravage op de snelweg. De brokstukken lagen over tientallen meters verspreid over de snelweg. Ook was er asfalt licht beschadigd geraakt

De brandweer kwam ter plaatse voor een mogelijke technische bevrijding. Uiteindelijk wist iedereen zelfstandig de voertuigen te verlaten, maar de schrik zat er goed in. De inzittenden zijn ter plaatse gecontroleerd op verwondingen.

De brandweer is bezig met het opruimen van de ravage. Een rijstrook is beschikbaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat inventariseert de schade aan het wegdek. Mogelijk dat er nog herstelwerkzaamheden gaan plaatsvinden vanavond.

Update 21.30 uur: de weg is vrijgegeven voor het verkeer.

[nggallery id=’3618’]