Man vergeet geld in automaat

De politie in Weert is op zoek naar een onbekende man die zaterdag 5 maart rond 18:00 uur een geldbedrag heeft gepind bij de pinautomaat aan de Friezenstraat in de wijk Leuken. De man is namelijk het geld vergeten mee te nemen, en de politie wilt dit graag terug bezorgen, zo melden ze via Facebook.

Een oudere man heeft zaterdag 5 maart een geldbedrag gepind en heeft dit in de automaat laten steken. Een mevrouw heeft later dit geld eruit genomen en meegenomen. Dit werd door een getuige gezien die vervolgens de politie heeft gebeld. Via een kenteken, wat was gezien door de getuige, kwam de politie uit bij een vrouw die het geld had meegenomen, en zij gaf dit ook toe. Ze was zich van geen kwaad bewust, maar ook in dit geval is er sprake van diefstal. De mevrouw heeft het geld teruggegeven aan de politie en daarmee is de zaak afgedaan, alleen is het geld nog niet terug bij de eigenaar.

Informatie opvragen bij de bank waar de pinautomaat eigendom van is leverde niets op, aldus de politie. Daarom heeft de politie een oproep geplaatst: wie kent de man die heeft gepind aan de Friezenstraat, op zaterdag 5 maart rond 18:00 uur. Tips zijn welkom via 0900-8844 of via een privé bericht op deze Facebookpagina. Onder vermelding van nummer 2016040688.