Pianofestival bij RICK

We kennen allemaal de verhalen dat muziek maken de hersenen stimuleert en dat kinderen die muziek maken slimmer zijn. Het allerbelangrijkste is dat muziek maken vooral leuk moet zijn. Een kind moet met plezier naar de les komen en de aangeboden stof moet passen bij wat de kinderen verwachten en willen. ‘Blijkbaar doen we dat goed, want onze roosters zitten gezellig vol’ aldus de pianodocenten bij RICK.

Komende zondag wordt het jaarlijkse pianofestival georganiseerd. De leerlingen laten in de concertzaal horen wat ze geleerd hebben tijdens de lessen. Ze hebben zelf de nummers uitgekozen dus het repertoire varieert van populaire Disney songs tot klassieke nummers. Vooral voor jongeren die overwegen muziekles te volgen is het een aanrader om zondag te komen kijken. De docenten zijn aanwezig en je mag ze alles vragen. Ook de muziektalenten die optreden vertellen je graag waarom het zo leuk is om samen muziek te maken.

Meer dan 100 jonge pianisten treden op tijdens jaarlijks pianofestival op zondag 13 maart. Verdeeld in verschillende categorieën spelen zij samen als quatre-mains duo, of begeleiden zij kinderen die een ander instrument bespelen of zingen. Naast piano kun je luisteren naar viool, dwarsfluit, cello en gitaar. Het repertoire is zeer uiteenlopend van musical tot jazz, en van pop tot klassiek.

Een deskundige jury zal de optredens beoordelen
Het festival begint om 12.00 uur in de concertzaal van RICK in de Beekstraat in Weert en is gratis. Rond 14.40 uur is de prijsuitreiking van de jongste categorieën. Hierna treden de meer gevorderde leerlingen op. De prijsuitreiking van de laatste groepen zal zijn om 16.30u.

De enthousiaste pianodecenten van RICK zijn aanwezig en geven informative over de mogelijkheden die er zijn voor het volgen van pianoles bij RICK. De jongste leerlingen zijn 5 jaar en leren spelenderwijs de basisbeginselen. Ook voor volwassenen en senioren zijn er instroom mogelijkheden.

Dus kom zondagmiddag vrijblijvend kijken en luisteren. Meer info : www.ricknet.nl