Foto’s – Ook in de wijk Molenakker zijn extra oren en ogen geactiveerd. In korte tijd hebben 412 wijkbewoners zich aangemeld voor de buurtpreventie Whatsapp. Donderdag ging men voor het eerst met buurtpreventieteams op pad in de wijk op zoek naar onveilige zaken.

De deelnemers van het buurtpreventieteam werden geïnstrueerd op het politiebureau. Aldaar kwam een schikbarend weertje aan het licht. Afgelopen jaar vonden er 60 auto-inbraken plaats in Weert, waarvan circa 40 in de wijk Molenakker. De buurtpreventie moet die schrikbarende cijfers een halt toe roepen. Het effect van buurtpreventie is al merkbaar in Weert-Zuid. Aldaar nam het aantal woninginbraken met maar liefst 50% af sinds de buurtpreventie actief is.

“Gelegenheid maakt de dief”, zo luidt het spreekwoord. En ook in de wijk Molenakker was het voor kwaadwillenden volop gelegenheid om hun slag te slaan zo bleek donderdag. De wijk werd door de buurtpreventieleden, samen met de gemeente, politie en Punt Welzijn doorzocht op onveilige situaties. Ook hier stonden poorten en deuren open. Ook een auto stelen was kinderlijk eenvoudig want men liet de auto’s onafgesloten buiten staan. In sommige auto’s lagen waardevolle spullen in het zicht van voorbijgangers, een lust voor het oog voor kwaadwillenden.

De huizen en auto’s werden één voor één afgegaan. Over het algemeen had iedereen de zaken netjes op orde. Indien men een onveilige situatie constateerde werd de eigenaar van het pand of het voertuig direct in kennis gesteld. De bewoners reageerden veelal geschrokken maar wel positief op de actie van de buurtpreventieleden. Er werden daarna direct maatregelen genomen om kwaadwillenden te weren.

De wijk Molenakker is nu weer een stuk veiliger geworden. Wil je in de toekomst ook een bijdrage leveren aan de veiligheid van de wijk Molenakker? Meld je dan aan voor het buurtpreventieteam en/of de Whatsapp-groepen. Aanmelden kan via de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Molenakker, of stuur een bericht naar [email protected] met je naam, telefoonnummer en adresgegevens.