De 28e editie van Van Horne Pop vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 april 2016 in muziekcentrum De Bosuil in Weert.

In deze editie doen negen bands mee, afkomstig van de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College. Van Horne Pop is een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Diverse popstijlen passeren de revue. Van pop/rock en blues tot metal en hardcore. De deelnemende groepen worden door een deskundige jury beoordeeld op muzikaliteit en podiumpresentatie. De jury bestaat dit jaar uit de docenten Jan Wolter, Ben Kragting en Joost Leenders. De presentatie is in handen van Margaret Haarmans.

De negen bands die strijden om de felbegeerde Van Horne Pop Trofee zijn: Descent (rock), Pointless (poprock/blues), No Redemption (pop/rock), Kaus (rock), The Pandabears (rock), Chefield (rock), Never Mind (pop/rock), The Flying Dutchmen (metal) en Hometown Crew (hardcore). In de pauze speelt de band Elevendirty en tijdens het juryberaad de winnaars van vorig jaar, Raised by Wolves.

Van Horne pop begint om: 19.30 uur (de zaal is open om 19.00 uur). Entree: 5,- euro. De voorverkoop start op 25 maart in de drie scholen. Oud-leerlingen en andere belangstellenden kunnen op vrijdag 1 april een kaartje kopen bij de ingang van De Bosuil.

Achtergrond VHP
Veel groepen die in Midden-Limburgse zalen en cafés spelen of gespeeld hebben zijn hun carrière begonnen bij “Van Horne Pop”. In totaal hebben ca. 280 schoolgroepen (!) de afgelopen 28 jaar meegedaan aan dit unieke festival. Het effect op het Midden-Limburgse rockwereldje is niet te verwaarlozen.

Een groot aantal heeft meegedraaid of is nog steeds actief in de regionale / nationale popscene: The Wild Specialties (voorheen Texan Tail), Starfish Bowl, Guarantee, Meadow, The Feromones, Merijn Smeets, Roos Visser, Carla de Waal, Linda Smeets, Wendy van Dooren, e.a.

SAT2D, tweevoudig VHP winnaar in 2005 en 2006 en in 2008 de winnende band van Nu of Nooit, opende Pinkpop 2008, Route 66, The Oaken Towels en Guarantee.

Bekende namen
De school heeft al veel muzikale talenten afgeleverd aan de nationale muziekscène en de diverse conservatoria in het land. Niet alleen cabaretier Hans Teeuwen heeft op de Philips van Horne gezeten en muziek gemaakt, maar ook oud-leerling Frank van der Heijden (Baarn). Van der Heijden heeft zijn sporen verdiend in de muziek o.a. als arrangeur/gitarist van The Night of the Proms en gitarist, producent/ arrangeur en musical director van rockviolist David Garrett; zie http://www.youtube.com/watch?v=PA5yAOTX9RM.

Oud-leerling/bassist Rogier van Wegberg uit Weert speelt sinds 2007 in The Electric Band van John Miles (Night of the Proms) en heeft gespeeld met o.a. Do, John Fogerty, Toto, INXS, Joe Cocker, Mick Hucknall (Simply Red), Roger Daltrey (The Who), UB40, The Jacksons. Hij is een veelgevraagd sessiemuzikant. Zie: http://www.rogiervanwegberg.com/

Maar ook talenten als percussionist Ramon Lormans, zangeres Linda Smeets (onlangs nog opgetreden samen met Rowwen Heze) en zanger Michiel van Horen (o.a. frontman van diverse bands en technicus van Radio 2, en 3FM)