Foto door: Molenstichting Weerterland

Een grote groep vrijwilligers, o.a. van de oud-prinsen van de Moeëzevangers van Laar, heeft zaterdag bij de Annamolen aan de Keenterstraat stevig de handen uit de mouwen gestoken tijdens de 2e dag van NLDoet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds.

Een deel van het verwilderde boomgaard tegenover de molen werd gerooid om het terrein om te kunnen vormen in een hoogstam fruitboomgaard. Het rooien van de bomen is ook noodzakelijk vanwege de windvang voor de monumentale Sint Annamolen.

Met de aanplant in de loop van volgend jaar van een flink aantal hoogstam fruitbomen (kersen, appels, peren, pruimen) wordt het oude gebruik van het perceel in ere hersteld. Een deel van de oude, nog op het terrein aanwezige fruitbomen, blijven staan net zoals een aantal markante bomen zoals een fraaie markante Steeneik.