NLdoet bij Land van Horne

Op 11 en 12 maart hebben vrijwilligers enthousiast de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. In heel Nederland werden 9226 klussen geklaard. Ook bij de Stichting Land van Horne. Zo genoten de cliënten van Hushoven in Weert van een culinaire ontmoeting, in Nederweert werd de eerste solitaire bijenbiotoop geplaatst bij St. Joseph en verschillende tuinen zijn nu weer voorjaarsklaar.

Verwenmiddagen
In de (woon)zorgcentra Aan Stad Thoês in Ospel en ook in Hushoven, Ververshof en Hieronymus in Weert genoten de bewoners van een gezellige middag. Zo hielpen vrijwilligers in Aan Stad Thoês bij een muziekmiddag en genoten cliënten in het centrum van Weert – bij Ververshof en Hieronymus – van een high tea. Aan de rand van de stad, in Hushoven, was er culinaire ontmoeting. Onder het genot van hun lievelingsgerechten konden de cliënten van verschillende groepen elkaar beter leren kennen.

Handen uit de mouwen
Bij andere (woon)zorgcentra staken vrijwilligers letterlijk de handen uit de mouwen om te klussen. Bij Zuyderborgh in Keent knapten vrijwilligers de binnentuin op en planten zij zaden in de moes- en kruidentuin. In het verderop gelegen Nedermazehof is de belevingtuin voorzien van een rustgevende waterpartij waardoor cliënten er lekker kunnen ontspannen. Ook binnen werd er geklust. In hartje Weert, in het revalidatiecentrum van St. Martinus, maakten cliënten, familieleden en vrijwilligers samen een wanddecoratie.

In Nederweert was het op 12 maart een extra feestelijke dag. Toen werd in de belevingstuin van St. Joseph een biotoop voor solitaire bijen officieel geopend tijdens een lentemarkt. Deze leefwereld voor wilde bijen is geplaatst door vrijwilligers en is de eerste uit een reeks die in de gemeente Nederweert wordt aangelegd.

Het waren wederom bijzonder leuke dagen voor onze cliënten, en ook voor iedereen die heeft meegeholpen. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers, familieleden, medewerkers en de bijdrage van het Oranjefonds zijn de activiteiten zeer geslaagd.

Vrijwilligerswerk
Naast de jaarlijkse NLdoet-actie, zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor senioren. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Land van Horne, kan men vrijblijvend contact opnemen met Anita Deckers, coördinator Vrijwilligerswerk. Zij is bereikbaar via het informatienummer: 0900 333 55 55.

De Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2.300 medewerkers en 1.300 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren.