NS plaatst twee extra incheckpalen

Foto: Ibrahim Doslu - Nieuwe incheckpaal

In opdracht van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn deze week twee extra incheckpalen geplaatst op het station van Weert.

Reizigers hadden zich beklaagd bij de NS dat op het Weerter station te weinig incheckpalen te vinden waren ten opzichte van andere kleinere stations. Op het station van Weert stonden voorheen 4 incheckpalen, maar dat bleek in de praktijk te weinig te zijn. Tijdens de spitsuren ontstonden rijen met wachtende reizigers die met hun vervoersbewijs wilden in- of uitchecken.

De eerste klachten kwamen vorig jaar al binnen via het forum van de NS. Toen zei de NS nog geen plannen te hebben voor de uitbreiding. Toen ongeveer een maand geleden opnieuw werd geklaagd, kwam het verlossende woord er uit bij de NS.

Deze week zijn dus op beide perrons twee nieuwe incheckpalen geplaatst wat de doorstroom op het NS-station moet verbeteren.