Het Team Verkeer van de politie in Limburg zal in de komende maanden gedurende het zaai- en het oogstseizoen verscherpte controles uitvoeren gericht op landbouwverkeer en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS).

Dit gebeurt in verband met de aanhoudende geconstateerde overtredingen op het gebied van snelheid, scherpe- en of uitstekende delen, slecht of niet afgedekte lading, verlichting en andere gevaarlijke zaken aangaande landbouwvoertuigen en of MMBS (bijvoorbeeld graafmachines, bulldozers etc).

In het najaar van 2015 zijn er door het Team Verkeer tientallen waarschuwingen uitgedeeld tijdens preventieve controles gericht op het Landbouwverkeer. Het grootste knelpunt blijkt te zitten in de maximum snelheid voor tractoren, 25 km/u. Hierop zal dus extra scherp gecontroleerd gaan worden.