Prestaties Reddingsbrigade

Afgelopen zondag nam Reddingsbrigade Weert deel aan het Internationaal lifesaving Event in Dordrecht.

Voor dag en dauw vertrokken een 6-tal zwemmers van de brigade richting het zwemstadion in Dordrecht. Van 7 jaar tot 30 plus, Weert was in diverse categorieën vertegenwoordigd. En niet zonder resultaat. In de jongste categorie, de E- aspiranten t/m 8 jaar behaalde Naia Broeders 2 ereplaatsen. Ze won goud op het onderdeel 25 m Borstcrawl +25 m ring vervoeren en brons op het onderdeel 50 m lifesaver. Haar zus Kina Broeders behaalde in de D-categorie t/m 11 jaar goud op de 50 m hinderniszwemmen en een tweede plaats op de 50 m ringduiken. Voor deze 2 jongste deelneemsters van de Reddingsbrigade Weert super resultaten.

Bij de C- aspiranten meisjes nam RBW met 3 deelneemsters deel. Voor Jasmijn Koppen en Dyonne Klomp de eerste individuele wedstrijd in deze categorie t/m 14 jaar. De beide 11-jarige dames hielden zich goed staande in het sterke deelneemstersveld. Jasmijn behaalde een aantal mooie Pr’s. Dyonne wist zelfs op het onderdeel ringduiken met zwemvliezen een mooie dik verdiende bronzen plak te behalen. Voor Danique Klomp was het een gouden dag. Zij behaalde op 4 onderdelen een eerste plaats. Zij tikte als eerste aan bij het onderdeel hinderniszwemmen, reddingswisselslag, 100 m lifesaver en bij het conditioneel zware onderdeel 100 m superlifesaver. Voor deze 3 zwemsters die tevens lid zijn van de Nederlandse talenten een goede generale voor de internationale wedstrijd in Seraing volgende week.

De master van Weert, Guus van de Goor behaalde ook mooie resultaten. Met diverse top 10 klasseringen. Voor Guus een goede training voor zijn deelname aan het WK in September in Eindhoven.